KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

5 keer met je kinderen naar een museum

5 keer met je kinderen naar een museum

Hoera! De paasvakantie komt er aan… De ideale periode om er met je kroost eens op uit te trekken. Een pretpark is altijd leuk, maar soms mag het ook net ietsje meer zijn. Neem je kinderen eens mee naar een museum. We selecteerden 5 Vlaamse musea die absoluut de moeite zijn om eens met je kinderen te bezoeken.

Fotomuseum Antwerpen

Jeroen Sannen

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar onze kinderen hebben een kleine verslaving wat betreft het nemen van foto’s. Eens ze een smartphone of tablet in hun handen hebben, gaan ze volledig los. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat een bezoek aan het fotomuseum in Antwerpen hoog op ons verlanglijstje staat. Met de speciale smARTfotobox wordt het bezoek ongetwijfeld nog spannender. Deze box zit vol doe, zoek en foto-opdrachten

Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47 – Antwerpen
http://www.fotomuseum.be/

Gallo-Romeins Museum Tongeren

Gallo Romeins Museum

Dit museum neemt je mee naar de Romeinse geschiedenis van Tongeren (Remember Ambiorix?) en omgeving. Aan de hand van een meeslepende audiotour worden kinderen door het museum gegidst. Deze tour vertelt het fictieve verhaal van Urbicus. Een moedige gladiator die het leven liet na talloze roemrijke gevechten. Interactieve voorstellingen brengen hen in contact met de architect van het Colosseum én … met de baas van een gladiatorenschool.

Gallo-Romeins Museum
Kielenstraat 15 – Tongeren
http://www.galloromeinsmuseum.be/

Mu.ZEE Oostende

Mu.ZEE Oostende

Kunst heeft bij veel gezinnen de perceptie om eerder saai te zijn. Toch zijn er heel wat musea die een superleuk pakket hebben voor families. Op deze manier komen je kinderen al spelenderwijs heel wat meer te weten over de collecties van musea. In Mu.ZEE Oostende kan je samen met je kroost op visite gaan bij Ensor en Spilliaert, de twee bekendste Oostendse kunstenaars. Op 31 maart en 1 april zijn er speciale familierondleidingen die je dieper meenemen in de wereld van de Oostendse meesters. Let op: inschrijven is noodzakelijk!

Mu.ZEE Oostende
Romestraat 11 – Oostende
www.muzee.be

Speelgoedmuseum Mechelen

Dit museum heeft geen extra uitleg nodig qua kindvriendelijkheid denk ik? Het speelgoedmuseum neemt je mee door de geschiedenis van speelgoed en spiegelt je heel wat verschillende speelwerelden voor. Om het bezoek nog extra leuk te maken, kan je er ook al spelenderwijs aan de slag met de gezinskoffer.

Speelgoedmuseum Mechelen
Nekkerspoel 21 – Mechelen
http://www.speelgoedmuseum.be/

Koninklijk Museum voor Natuurwetenschappen

Koninklijk Museum voor Natuurwetenschappen

Het is niet de meest spannende titel uit dit rijtje, maar wel één van de meest indrukwekkende musea. Je ziet hier skeletten van echte dinosaurussen en leert er alles over de wereld van de planten en dieren. Het museum is zeer interactief opgebouwd zodat het op geen enkel moment vervelend wordt. Je dwaalt makkelijk enkele uren door dit indrukwekkend gebouw. Momenteel loopt de expo WoW – World of Wonders die inzoomt op de bewegingen van dieren. Verschillende scenes werden waarheidsgetrouw nagebouwd en tonen je meer over de precisie waarmee dieren bepaalde acties ondernemen.

Koninklijk Museum voor Natuurwetenschappen
Vautierstraat, 29 – Brussel
https://www.naturalsciences.be/

 

2 thoughts on “5 keer met je kinderen naar een museum

  1. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this outstanding
    blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
    I look forward to brand new updates and will share this blog with my
    Facebook group. Chat soon! 0mniartist asmr

Leave a Reply

Your email address will not be published.