KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Getest: Fujifilm X-T10

Getest: Fujifilm X-T10

Onze goeie oude getrouwe spiegelreflex camera gaf onlangs na 10 jaar dienst de geest. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe fototoestel dat helemaal bij ons past. We merkten dat we het “sleuren” met ons oude fototoestel en de lenzen een beetje beu waren. Ook stelden we vast dat we bijna altijd foto’s namen op de automatische stand. We kregen alle twee in een ver verleden wel een basiscursus fotografie, maar experts zijn we verre van. Bovendien heb je op een trip met kinderen niet altijd de mogelijkheid om veel zaken te proberen. Toch¬†hechten we wel belang aan de kwaliteit van de foto’s, die steeds een pak beter waren als deze van onze smartphone.

In onze zoektocht kregen we de kans om de Fujifilm X-T10 te testen en namen deze camera mee op trip naar Disneyland Paris (lees hier)

De kwaliteit van de foto’s die we namen waren ronduit fantastisch. Het toestel paste zich perfect aan aan de veranderende omstandigheden. Of we nu foto’s namen van onze dochter bij een prinses, een vuurwerk show of een close-up van een Disney-figuur ze zagen er allemaal super uit. Het toestel heeft zeer veel mogelijkheden en daar wrong voor ons het schoentje wat. Het duurde even alvorens¬†we alle verschillende standen op automatisch kregen. Dit heeft echter meer te maken met onze capaciteiten als fotograaf dan met het toestel zelf: het heeft gewoon te veel mogelijkheden voor leken als ons. Ben je echter een amateur-fotograaf en wil je niet altijd rondzeulen met een gigantisch fototoestel, dan is deze camera wel perfect gemaakt voor jou. We waren grote fans van de lens en haar zoom-mogelijkheden. Ook al stonden we wat verder, alles bleef haarscherp.

Los van de kwaliteit van de foto’s waren de looks misschien wel de grootste troef van deze Fujifilm X-T10. De retrolook geeft deze camera net dat tikkeltje extra ten op zicht van haar concurrenten.

Hoewel we eigenlijk alleen meer goeie dingen kunnen vertellen over de Fujifilm X-T10, was dit toestel toch niet ideaal voor ons. Het mag nog net een tikkeltje compacter en makkelijker. Onze zoektocht gaat verder…

Benieuwd naar de foto’s die we namen met Fujifilm X-T10? Klik dan snel hier.