KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

5 keer (en meer) de Westhoek voor families

5 keer (en meer) de Westhoek voor families

De Westhoek is de perfecte bestemming voor een meerdaagse uitstap met het gezien. Je vindt er een ruim aanbod kan kindvriendelijke hotels en de lijst met leuke uitstapjes kent amper grenzen. Dit is alvast onze selectie:

Het Ezelpad

Op de boerderij staan er allerlei activiteiten met ezels op het programma. Wij kozen voor een boerderijbezoek waarbij de kinderen konden helpen met voederen en borstellen van de ezels. Ze kregen ook de kans om er even op te zitten en wat kunstjes uit te voeren. Het was ongelooflijk om te zien hoe onze kinderen tot rust kwamen door met deze ezels te werken. Het Ezelpad biedt ook wandeltochten met ezels aan op de Rodeberg.

Ezelpad, Woestenseweg 26 – Poperinge

Ezelpad

De Kinderbrouwerij

Deze familiekroeg is gevestigd in een gerenoveerde brouwerij. Naast de vele volkspelen, vonden onze kinderen vooral de viewmaster-zoektocht een aanrader. Tot en met 27 september kan je hier ook een bezoek brengen aan de kindvriendelijke tentoonstelling “getekend door de oorlog”. Misschien goed om weten voor de ouders: op de kaart van deze kroeg staan enkele biologische huisbieren.

De Kinderbrouwerij, Reningelstplein – Reningelst

Kinderbrouwerij

Kabelbaan Cordoba

Kabelbaan Cordoba is pure nostalgie, maar toch zeer indrukwekkend voor kinderen. Tijdens een ritje van ongeveer 10 minuten zweef je boven het Heuvelland.

Kabelbaan Cordoba,  Rodebergstraat 75 – Heuvelland

Cordoba

Dierenpark De Zonnegloed

Dit dierenpark moet zowat de meest verborgen schat van de Westhoek zijn. Je kan hier meer dan 100 verschillende soorten dieren zien waaronder aapjes, bruine beren, kamelen, stokstaartjes, … Dit alles in een mooi en ongedwongen kader. Bovendien is dit niet zomaar een dierentuin. Alle dieren hier komen uit opvangcentra of wildlife rescuecentra. Zij kunnen niet meer terug naar de wilde natuur en krijgen hier een rustig plaatsje voor de rest van hun leven. Een absolute must-do als je met je kroost in de Westhoek bent.
Zonnegloed

Dierenpark De Zonnegloed,  Kasteelweg 22 – Oostvleteren

Bellewaerde

Tijdens deze trip ontbrak het ons de tijd om naar Bellewaerde te gaan, maar dit pretpark is een vaste waarde in Ieper. Bellewaerde is een mix tussen een dierentuin en pretpark. Deze zomer pakken ze uit met een gloednieuwe show “Gold Rush”.

Bellewaerde,  Meenseweg 497 – Ieper

Er is nog meer…

Naast deze 5 aanraders stond er nog heel wat meer op ons lijstje, maar deze zullen voor een volgend bezoekje zijn:

Speelboerderij ‘t Ganzegoed
Kasteel Beauvoorde
In Flanders Fields

Eten en Drinken

Het is ons ook opgevallen hoeveel kindvriendelijke restaurantjes er zijn in deze regio. Springkastelen, volkspelen, kinderboerderijen, … vind je op veel verschillende plaatsen. Wij aten tijdens onze trip onder andere bij:

Resto Bazil – West-vleteren
‘t Nonnebos – Zonnebeke
Schraevenacker – Oost-vleteren (naast de Zonnegloed)

Westhoek KD’s

Van plan om ook eens naar de Westhoek te gaan? Vraag dan zeker het vakantieboek van Westhoek KD’s. Hierin vind je ook heel wat leuke tips en activiteiten. Je kan er bovendien een Westhoek KD button of bandje mee afhalen. Deze geven recht op heel wat kortingen of gratis activiteiten. Kabelbaan Cordoba is bijvoorbeeld gratis op vertoon van de badge of het bandje.

Alle info? Klik hier.

Slapen

In de Westhoek kan je kiezen uit een ruim aanbod aan leuke en kindvriendelijke hotels. Klik hier voor een overzicht.Booking.com

Foto-verslag: Klik hier

9 thoughts on “5 keer (en meer) de Westhoek voor families

  1. Misschien ook de niet gesubsidieerde initiatieven klein en fijn niet vergeten. Vb. Mijn eigen Het Mysterie heksen cafeetje met vele volksspelen in Poperinge open winter en zomermaanden van dinsdagmiddag tot maandagmiddag telkens van 10.30 uur tot 20 uur. Tot dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.