KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

4 redenen om een bezoek aan de Zoo in Antwerpen te plannen

4 redenen om een bezoek aan de Zoo in Antwerpen te plannen

 

Een bezoek aan de Zoo stond al een maand of 5 op ons to-do lijstje. De krokusvakantie was dus de perfecte periode voor een uitje naar Antwerpen om dieren te gaan kijken. Je kan 1000 redenen bedenken waarom een bezoek aan een dierentuin een goed idee is, wij geven er alvast 4 om nu je bezoek aan de Zoo in Antwerpen te plannen.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Pal in het stad

De Zoo is een echter stadsdierentuin waardoor hij niet de oppervlakte heeft van pakweg Pairi Daiza. Een nadeel? Wat ons betreft niet. Een bezoek aan de Zoo is perfect haalbaar op een namiddag en dus perfect te combineren met een bezoek aan Antwerpen zelf. Je loopt van de zoo quasi recht de winkelstraat in en er zijn heel wat leuke restaurants in de buurt.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Met de trein naar…

Voor volwassenen klinkt het als een huizenhoog cliché, maar de trein is altijd een beetje reizen. Toen Kamiel en Lilou hoorden dat we met de trein naar de zoo gingen, was de dag al helemaal geslaagd: ontbijten onderweg, de spanning van het overstappen en de landschappen onderweg. De Zoo van Antwerpen ligt vlak naast het station, dus makkelijker kan het niet. Geen filestress onderweg of een zoektocht naar parking in de buurt. Leve de trein! Toch een kleine shoutout naar de vrienden van NMBS: “wie heeft er in godsnaam beslist om geen degelijke tafeltjes meer te voorzien in de nieuwe treinen?”.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Allemaal beestjes

Het draait natuurlijk allemaal om de dieren die je kan zien. De verwondering op de snoetjes bij het zien van een baby-koala, de truukjes die de apen uithalen of de grappige stokstaartjes. Het werkt keer op keer… Wij waren vooral onder de indruk van de gorilla’s (wat een machtige dieren), de nijlpaarden en het nieuwe verblijf van de leeuwen.

New photo by Pieter Hens / Google Photos
New photo by Pieter Hens / Google Photos

Meer dan een Zoo

De Zoo in Antwerpen is natuurlijk niet alleen maar een zoo. Je vindt op je route heel wat speeltuintjes, avonturenparcours of interactieve elementen. Dit maakt het bezoek extra speels voor de kinderen. Kamiel en Lilou vonden vooral de nieuwe grotten bij de apenverblijven een absolute voltreffer.

New photo by Pieter Hens / Google Photos
New photo by Pieter Hens / Google Photos


Eerlijk als we zijn, toch ook een klein nadeel. Het eten in het nieuwe en mooie restaurant zag er ongelooflijk lekker uit, maar het aantal plaatsen was ruim onvoldoende. Ondanks een mooie winterdag, was buiten eten voor ons geen optie en binnen wachten in de hoop een plekje te veroveren is ook niet echt onze stijl.

Onze conclusie: Neem de trein en combineer een uitje aan de Zoo met een bezoek aan Antwerpen. We kunnen alvast dit uiterst kindvriendelijke restaurant aanraden.

Alle info: www.zooantwerpen.be