KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Zo gaan wij naar Disneyland Parijs: Tips en tricks

Zo gaan wij naar Disneyland Parijs: Tips en tricks

Disneyland Parijs staat jaarlijks minstens 2 keer op onze planning. Hoewel het nooit een goedkope uitstap is, hebben we ondertussen geleerd hoe we het maximum uit onze trip halen.

Verblijf

Wij gaan meestal voor 1 dag naar het park. We weten op voorhand op welke attracties onze kinderen mogen en welke niet, zo kunnen we efficiënt een bezoek plannen. De parken zijn ook altijd relatief lang open (soms tot 24.00 uur), dus je kan echt het maximum uit een dag halen.

Om tijdig en uitgeslapen in Disneyland aan te komen, boeken we altijd een hotel in Marne-la-Vallée. Je hebt een hele boel goedkope, maar degelijke hotels, waar je met je kinderen terecht kan. Zo ontwijk je de file en kan je nog een leuke avond spenderen in Disney Village. Klik hier voor een overzicht van alle hotels in de buurt.

Recent opende ook Villages Natures, een samenwerking tussen Disneyland en Center Parcs op amper 5 minuten van het park. Lees er alles over in deze blog.

Ben je niet zo een freak als ons en zak je maar af en toe af naar Parijs. Dan is het absoluut de moeite om in een Disney Hotel te slapen. Je slaapt dan niet alleen vlakbij het park, maar je krijgt ook nog heel wat andere voordelen:

  • Magic Hours: bepaalde attracties in het park openen vroeger voor mensen die in één van de Disney Hotels slapen. Dit geeft je de mogelijkheid om lange wachtrijen voor bepaalde attracties in Disneyland Paris te vermijden.
  • Tickets voor beide parken: in je prijs van het hotel zit een tickets voor beide parken inbegrepen op alle dagen van je verblijf. Dus ook op de dag van aankomst en vertrek.
  • Parking: Als gast in een Disney hotel mag je gedurende je verblijf gratis parkeren aan het park. Dit bespaart je 20 euro per dag!
  • Zwembad: Misschien eerder een fait-divers, maar enkele van de Disneyhotels hebben een zwembad. Onze kinderen vinden het heerlijk om na een dagje in het park nog even te relaxen in het zwembad.

Goed om weten! Vind je de Disneyhotels eerder aan de dure kant? Kijk dan zeker ook eens naar Disney’s Davy Crocket Ranch. Dit is meestal het goedkoopste. Het park bestaat uit allemaal caravans waar je met meerdere personen kan slapen. Je hebt er bovendien een keukentje om zelf te koken.

Tickets

Tickets aan de deur kosten tussen de €60 en €80 euro. Slaap je niet in één van de Disney hotels? koop dan zeker je tickets op voorhand online. Zo spaar je al heel wat uit. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis, maar een 4-jarige in buggy raakt vlotjes zonder ticketje binnen in het park. Misschien ethisch niet helemaal verantwoord, maar zolang het kan, spaart het aardig wat uit.

Periode

We hebben al geleerd dat het in Disneyland quasi altijd druk is, of je nu in een weekend in de zomervakantie of in januari gaat. Probeer daarom optimaal gebruik te maken van de vrije dagen (bv. pedagogische studiedagen) die je kind op school heeft. Op deze dagen is het vaak aangenamer in het park.

Het grote voordeel aan Disneyland Parijs… Ook al is het druk: door de veelheid aan attracties, parades en shows valt er altijd wel wat te beleven. Bij de meeste attracties is het wachtgedeelte ook mooi ingericht, wat het heel wat aangenamer maakt.

Voor je bezoek

Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees daarom niet alleen deze blog, maar neem ook al even een kijkje op de website van Disneyland Paris. Zoek al op voor welke attracties je kinderen groot genoeg zijn en welke shows er zijn. Zo verlies je in het park geen tijd aan attracties waar je toch niet op kan.

In het park

  • Ga eerst naar Walt Disney Studio’s aangezien dit park vroeger sluit.
  • Probeer eerst naar een attractie te gaan waar traditioneel lange rijen staan (Big Thunder Mountain, Crush Coaster en Ratatouille: the adventure). De anderen kan je best enkele uurtjes voor sluitingstijd proberen. Op deze momenten zijn de rijen het kortste.
  • Maak optimaal gebruik van het “Fast Pass” systeem, maar hou er rekening mee dat je per ticket maar 1 Fast Pass op hetzelfde moment in bezit kan hebben.
  • Heb je al wat oudere kinderen, dan kan je bij sommige attracties (bv. Ratatouille: the adventure) gebruik maken van de “Single Riders” rij. Je zit dan misschien niet naast elkaar, maar je moet maar een fractie van de normale wachttijd aanschuiven.
  • Heb je kleine kinderen, maar wil je als ouder toch ook wat fun. Je kan zowat aan elke attractie een “babyswitch” vragen. Zo hoeft de andere ouder niet aan te schuiven en kan je meteen op de attractie. Let wel op: de andere ouder en de baby (of kind) moeten wel zichtbaar zijn bij het verlaten van de attractie.

Parking

De prijs van de officiële Disneyparking bedraagt 20 euro, maar je kan dichter parkeren bij “The Disney Village”. Hier parkeer je wel wat dichter, maar je betaalt ook iets meer. Bij een overnachting in één van de Disney Hotels of een officiëel partnerhotel in de regio parkeer je ook gratis. Kijk dit dus zeker even na alvorens je een hotel boekt. Het is ook altijd een optie om je wagen aan het hotel te laten staan en met het openbaar vervoer naar het park te gaan.

The night before…

Aangezien we altijd een avond op voorhand in de buurt van het park zijn proberen we door een bezoek aan “The Disney Village” al wat in de sfeer te komen. De favoriet van onze kinderen is steeds een bezoek aan het “Rainforest Café”. Je eet hier in een nepjungle met de nodige nepdieren 🙂 Het eten is lekker, maar niet goedkoop.

Op zoek naar een hotel in de buurt?Booking.com

4 thoughts on “Zo gaan wij naar Disneyland Parijs: Tips en tricks

  1. We staan er dan ook nooit 24 uur… Denk dat ik de laatste keer ongeveer 16 euro heb betaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published.