KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Zandvoort: Dag 2

Wat een superleuke, volop genieten, gezellige dag! Ik zou hier kunnen ophouden want het zegt eigenlijk alles. Verder is er ook nog het feit dat mijn bed zalig voelt momenteel en dat ik nu wel gewoon mijn ogen zou kunnen dicht doen. Maar ik wil jullie die verhalen natuurlijk niet onthouden.

fietskarDeze ochtend rustig opgestaan, ontbeten met de aan huis gebrachte broodjes en dan met de fietsen richting Zandvoort . Na wat nodige inkopen en een bezoekje aan het toerisme-bureau trokken we richting natuurgebied Zuidkennemerland. We maakten een fietstochtje door de duinen waren we met het hele gezin van genoten. De kinderen vonden het weer super in hun fietskar en ook voor ons was het nog eens leuk een fietstochtje te doen (want dat was toch weer eventjes geleden) door dit mooie natuurgebied .

Na het tochtje hadden we allemaal een reuzenhonger. Alvorens aan tafel te schuiven, liepen nog even binnen bij het Jutters Mu-Zee-um. Hier kan je allerlei vondsten ontdekken die mensen gevonden hebben langs de Nederlandse kust. We hadden hier geen grote verwachtingen van maar tot onze verbazing was onze vierjarige zoon bijzonder geïnteresseerd. De aquariums met vissen, krabben en kreeften, de grote maquetteboot, het vele gevonden speelgoed, stuk voor stuk kleine schatten in de ogen van de kids.

Na die ontdekkingen was het dus echt wel tijd om onze honger te stillen. Gelukkig dienden we niet ver te stappen want ons volgende adresje was gewoon bijna bovenop het mu-Zee-um. Pannenkoekenhuisje “De lachende Zeerover” was bij binnenkomst onmiddellijk goed gekeurd door 2 kleine lachende gezichtjes. Je waant je er namelijk echt in een piratenboot. Ook het eten viel goed in de smaak. Hartige pannenkoeken voor de oudsten, zoete pannenkoeken voor de kleine piraat en frietjes voor de allerkleinste. En als die dan nog een cadeautje krijgen op het einde, is de boel natuurlijk helemaal geslaagd.

Lilou Hens

Met ons buikje rond gingen we op zoek naar het bezoekerscentrum van Zuidkennemerland, namelijk De Zandwaaier. Het plan was om er met onze zoon een wandelzoektocht te doen maar aan de balie bleek dat onze kids daar toch echt wel nog een beetje te jong voor zijn. We kregen wel een doe-kaartenspel mee en een kleine wandelroute langs ’t Wed en de Konijnenberg. Dit bleek ideaal. Het was leuk de kinderen zo te zien genieten. Dochterlief van de eendjes op het water en het dutje in haar buggy, en zoonlief van het crossen door de bossen en het duinklimmen. Van het doe-kaartenspel kwam uiteindelijk niet veel in huis want na 2 kaarten hadden we al door dat meneertje eigenlijk gewoon zelf wou rondlopen en spelen en geen zin had in vervelende vragen van mama of papa. “Laat maar
lopen” dachten we zelf want de 100 keer “Dit is leuk hé mama en papa” was gewoon puur genieten.

En toch was de dag nog niet ten einde. We trokken richting ons huisje, zwemzak in de fiets en op naar de Aqua Mundo. Hier viel ons wel weer op dat dit toch geen echte Centerparcs is maar een voormalig Sunparks. De Aquamundo is namelijk toch wel klein te noemen. Twee glijbanen, een golfslagbad, een buitenbad en een kleuterbad. Er is nog een 25-meterbad maar dit vind ik persoonlijk niet echt een meerwaarde, die heeft elke grote stad wel. Onze zoon is een waterrat en een kleuterbad boeit hem dus niet echt meer, wat dus wil zeggen dat we hier wel vlug rond zijn. Onze dochter daarentegen hadden we misschien wel gewoon kunnen achterlaten in het kleuterbad. Naar onze mening het leukste deel van de Aqua Mundo.

Om de dag in schoonheid af te sluiten gingen we nog maar eens naar Zandvoort met de fiets. Namelijk naar een restaurant op het strand “De Haven van Zandvoort”. Het was er supergezellig, superlekker en wat hebben we genoten van een superwijntje. De kids waren ondanks toch wat vermoeidheid de braafste engeltjes ooit. De open sfeer en kindvriendelijk hebben daar zeker tot bijgedragen.

Echt waar, het was een dagje om niet snel te vergeten en ons weekend is nog niet om. Hierboven liggen er twee te slapen als roosjes en ook hier beneden gaan de oogjes dicht. Morgen weer een nieuwe dag vol ontdekkingen en hopelijk evenveel genieten.

Leave a Reply