KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Wildemannen Woestewijven: een stadsfestival voor kinderen in Gent

Wildemannen Woestewijven: een stadsfestival voor kinderen in Gent

Wildemanne, woestewijven

Komend weekend staat de 2e editie van “Wildemannen Woestewijven” op het programma. Dit alternatieve stadsfestival wordt om de 2 jaar georganiseerd en richt zich volledig op kinderen. Wij tippen alvast 3 dingen die je niet mag missen:

Het Vlooienkabinet – Beestenmarkt
Doorlopend

De kleinste artiesten ter wereld geven gedurende 2 dagen het beste van zichzelf. Verwacht je aan ongelooflijke truuken die telkens gepresenteerd worden aan een exclusief publiek. Het kabinet functioneert volautomatisch zonder enig snoot. Een must-see dit weekend in Gent.

Piepkesmobiel – gans de stad
Doorlopend

Dat we grote fans zijn van de Piepkes hadden jullie misschien al door. Als ze op hun mobiel door de Gentse binnenstad trekken, willen we er dan ook absoluut bijzijn. Ook niet te missen zijn “De Pijpkes”, een high-end coverband van de Piepkes die de nummers op hun blaasinstrumenten spelen. Wie weet lopen ze elkaar wel ergens tegen het lijf.

Watramama
Doorlopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Ontdek in 12 stappen het leven van deze zingende onderwaternymf die al meer dan 100 jaar toevallige passanten, vissers, wandelaars verleidt onderweg naar Simon Says, een koffiebar in hartje Gent. Opgelet: je kan dit traject slechts in 1 richting volgen. De start is aan de Minnemeersbrug (MIAT).

Dit is echter maar een kleine greep uit het programma. Surf snel naar de website om meer te ontdekken.