KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Hoe boek je voordelig vliegtickets? 5 concrete tips!

Hoe boek je voordelig vliegtickets? 5 concrete tips!

Vliegtickets boeken is soms een hele opgave. Er bestaan heel wat aanbieders, vaak met heel verschillende prijzen. Deze 5 tips moeten je helpen om goedkoper te boeken.

 • Surf incognito

  Het internet weet nu eenmaal alles van je. Zet daarom je browser op incognito modus alvorens je begint te zoeken naar je vliegtickets. Anders riskeer je dat de prijzen stelselmatig omhoog gaan als je fanatiek op zoek gaat naar een bepaalde vlucht. Door incognito te surfen, kunnen pagina’s je gegevens niet bijhouden en ben je dus telkens een “nieuwe” bezoeker. Het kan ook helpen om op voorhand je cookies en geschiedenis te wissen.

  Hoe? Klik in Google Chrome op het menubalkje (3 streepjes) en kies voor “nieuw incognito-venster”.Incognito - boeken vliegtickets

 • Wees flexibel in periode

  Je hebt ongetwijfeld een vertrekdatum voor ogen, maar zoek zeker ook even 3 dagen voor en na deze datum. Vliegtickets kunnen per dag sterk variëren in prijs. Je niet fixeren op één datum kan voor een serieuze korting zorgen.

 • Vergelijk verschillende vertrekplaatsen

  Voor Belgen lijkt het misschien makkelijk om uit Brussel, Oostende of Charleroi te vertrekken. Vergeet echter niet dat er in de buurlanden ook luchthavens zijn die amper (of zelfs niet) verder van je woonplaats liggen. Bekijk dus ook even het prijsverschil als je vanuit bijvoorbeeld Parijs, Amsterdam of Rijsel vertrekt.  Vaak kan je hier heel wat besparen.

 • Gebruik verschillende websites

  Vertrouw niet op 1 site om al je informatie op te zoeken. Je kan het beste starten op één van de vele prijsvergelijksites voor vluchten als kayak, jetcost of budgetair. Deze sites bieden meestal de mogelijkheden om zeer flexibel te zoeken qua datum en bestemming. Heb je hier een voordelige prijs gevonden? Vergelijk deze dan zeker nog eens met de prijzen op de site van de aanbieder zelf.

 • Ultieme poging: Flightfox

  Heb je alle voorgaande dingen gedaan en ben je ervan overtuigd dat je de goedkoopste prijs hebt gevonden, dan is het tijd voor Flightfox. Deze website bestaat uit een groepje specialisten in het boeken van de goedkoopste vliegtickets. Het systeem is poepsimpel, maar ook efficiënt. je betaald een fee (vanaf 49 dollar) gebaseerd op het aantal personen en zij gaan op zoek naar een goedkopere vlucht. Besparen ze je binnen de 24 uur geen groter bedrag dan de fee, dan hoef je niets te betalen. Simpel samengevat, bespaar jij niets, dan verdienen zij ook niets

Flightfox - boeken vliegtickets

 

Wil je nog net iets meer dan deze 5 tips om voordelige vliegtickets te boeken. Consulteer dan zeker eens de site van Bart Lapers. Hier vind je heel wat tips over voordelig reizen met de nodige luxe.

Reis je met kinderen? Lees dan ook zeker onze 6 tips voor een probleemloze vlucht met je kroost.

5 thoughts on “Hoe boek je voordelig vliegtickets? 5 concrete tips!

 1. Het schijnt ook zo te zijn dat de beste dag om een ticket te boeken dinsdag is! Ik weet niet meer waarom, maar ik heb het ergens gelezen. Bovendien is vliegen door de week vaak veel goedkoper dan in t weekend. Of is dat een open deur intrappen? 😉

 2. Hey, Ik heb ergens woensdag gelezen 🙂

  Blog is vanuit eigen ervaring geschreven, maar over de dag hadden we niet echt een bevestiging.

  Bedankt voor je reactie

Leave a Reply