KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

6 tips voor een probleemloze vlucht met kinderen

6 tips voor een probleemloze vlucht met kinderen

Het is de tijd van het jaar om op vakantie te trekken met je kinderen. We merken al te vaak dat heel wat mensen niet graag vliegen met hun kinderen. We kunnen echter verzekeren dat het reuze meevalt! Zeker met deze 6 tips…

 1. Buggy meenemen tot aan de gate

  Een kinderwagen wordt door quasi geen elke vliegtuigmaatschappij als bagage gezien. Je mag deze meenemen tot aan de gate en je krijg hem meestal ook onmiddellijk weer terug bij het uitstappen. Zo kan je je kinderen rustig tot aan het vliegtuig brengen, zonder al te veel gezwoeg.

 2. Hallo zeggen voor boarden

  Ga voor het boarden even tegen het incheckpersoneel zeggen dat je met kleine kinderen reist. Meestal mag je dan eerst instappen, waardoor je rustig de tijd hebt om je plaats te zoeken en je spullen weg te stoppen.

 3. Autostoel kan handig zijn

  Reis je wat verder of huur je tijdens de vakantie een auto? Dan is het handig om verhoogstoeltjes mee te nemen op het vliegtuig. De kinderen zitten zo wat hoger en bovendien hoef je geen stoeltje te huren voor in de huurauto. Je kan best wel even telefonisch checken met de luchtvaartmaatschappij of dit mag.

 4. Drinken bij opstijgen en landen

  Volwassenen hebben vaak last van de oren bij opstijgen en landen, voor kinderen is dit niet anders. Het helpt echter als je ze terwijl iets laat drinken met een rietje. Het leidt ze wat af van de actie en het slikken is goed voor de oren. Voor baby’s kan je perfect een flesje geven.

 5. Eerst kleuren, dan pas iPads

  Haal niet al te snel de technologie boven. De batterij van de meeste tablets gaat niet lang genoeg mee om een lange vlucht te overleven. Hou je kinderen daarom eerst rustig met traditionele zaken als lezen en kleuren. De tablets gebruik je als ultieme beloning.

 6. Wissel eens af van ouder

  Het kan best vermoeiend zijn om je kinderen te entertainen op het vliegtuig. Wissel daarom af en toe eens van plaats. Zo krijgt het kind de nodige afleiding en hou je er als ouder ook de moed in.

2 thoughts on “6 tips voor een probleemloze vlucht met kinderen

 1. Een autostoel mag in Nederland in principe niet in het vliegtuig omdat we hier 3 puntsgordels gebruiken en het vliegtuig alleen een buikgordel heeft. Wel zijn er andere hulpmiddelen het Cares Harnass is bijvoorbeeld goedgekeurd. Hebben we afgelopen jaar met onze peuter gebruikt en ideaal.

 2. Wij namen vorig jaar zonder probleem verhoogjes mee. Wel degene die je gebruikt als de kids al iets ouder zijn (5 en 7)… Maar inderdaad best altijd even met vliegtuigmaatschappij bellen.

Leave a Reply