KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Utrecht met kinderen: 11 redenen om nu je citytrip te boeken

Utrecht met kinderen: 11 redenen om nu je citytrip te boeken

Enkele maanden geleden gingen we voor een nachtje op citytrip naar Utrecht. We waren toen zo aangenaam verrast over de stad en haar aanbod voor families met kinderen dat we absoluut nog eens terug wilden gaan. 1 nacht bleek immers te weinig om alles te kunnen bezoeken. We durven ons nu al een beetje experts te noemen voor een bezoek aan Utrecht met kinderen. We geven je graag 11 redenen om je uitje Utrecht met kinderen NU te plannen.

nijntje Museum
Utrecht is de thuisstad van Dick Bruna. Zijn museum, het Dick Bruna Huis, werd afgelopen jaar volledig gerenoveerd tot het enige echte nijntje Museum. Hoewel museum misschien niet echt het ideale woord is. De boeken van nijntje zijn prachtige decors geworden waar de kinderen kunnen ontdekken en leren: bij de dokter, in het verkeer, in de zoo en nog heel wat meer. Dit museum is een droom voor kinderen tussen 2 en 8 jaar.
Utrecht

Spoorwegmuseum
Eén van de eerste Nederlandse locomotieven werd in Utrecht gebouwd, dus een museum over de Nederlandse spoorwegen is echt wel op zijn plaats in Utrecht. Het spoorwegmuseum mixt educatie en entertainment naadloos in elkaar. Je ziet er dus niet alleen indrukwekkende stoomlocomotieven, maar neemt ook plaats in verschillende attracties. Dit museum is een absolute must als je naar Utrecht gaat met kinderen.
Meer info: klik hier
Utrecht

Museum Speelklok
Een museum over zelfspelende muziekinstrumenten saai? Niet in Utrecht! Dit museum was één van de grote ontdekkingen tijdens onze vorige bezoek. Kinderen leren er spelenderwijs de geschiedenis van de instrumenten en kunnen er ook zelf eentje maken.
Lees er alles over op deze blog.

Lilou in Museum Speelklok

Bootje varen
Utrecht heeft heel wat binnenwateren en een gracht rondom de stad. Je kan een rondvaart maken met een gids, maar nog leuker is om zelf te gaan varen. Bij Greenjoy kan je online je elektrisch bootje reserveren en hem via een sms ter plaatse activeren. Tip: Boek je bootje in de vooravond en maak er een aperitief-momentje van.
Utrecht

Waterliniemuseum
Dit museum ligt in de groende rand van Utrecht en is de absolute favoriet van onze zoon. Het museum combineert een karaktervolle locatie met nieuwe innovatieve technieken om het verhaal van de Nederlandse Waterlinie te vertellen.
We schreven eerder al een uitgebreid verslag over dit museum.

IMG_3794

Domtoren & Dom-under
De domtoren is het icoon van Utrecht en een beklimming moet absoluut op je to-do lijstje staan bij een bezoek aan Utrecht met kinderen. Je kan ook een bezoek brengen aan de ruïnes onder de Domtoren om zo de geschiedenis van Utrecht te ontdekken.
Meer info: klik hier

Domunder

Universiteitsmuseum
Utrecht is een echte universiteitsstad. Je voel dat niet alleen aan de vele fietsen en jonge mensen, maar ze hebben in de universiteit ook een superleuke plek voor de kids. Ze kunnen er zelf aan de slag gaan met wetenschappelijke experimenten en leren er spelenderwijs over het menselijke lichaam en verschillende natuurfenomenen.
Meer info: klik hier

Bereikbaarheid
Utrecht is maar een dikke 2 uurtjes rijden uit Oostende (dus een goed uurtje uit Antwerpen) en voelt toch als helemaal weg zijn. Ideaal dus voor een spontaan weekendje om er even tussen uit te knijpen.

Shoppen (voor kinderen)
Het is opvallend hoeveel leuke winkeltjes er zijn in Utrecht. We liepen van de ene kinderboekenwinkel in de andere en ontdekten heel wat leuke plekjes om authentiek speelgoed te kopen. Goed om weten: ook de mama’s en de papa’s komen meer dan aan hun trekken op shopping gebied. Tip: elke donderdagavond is het koopavond!
Meer info: klik hier

Lekker eten
Utrecht heeft ongelooflijk veel kleine eigenzinnige restaurants: van spaghettirestaurants, tot burgertenten en zaken die zich specialiseren in tapas (en dan nog heel wat meer). Laat je verrassen door culinair Utrecht.
Meer info: klik hier

Prachtige stad
Misschien wel de belangrijkste reden van allemaal, maar Utrecht is een supermooie stad. Je kan het best omschrijven als een combinatie van de pracht van Brugge met de levendigheid van Gent, en dan misschien nog net iets leuker.
Utrecht

Ben je helemaal overtuigd om een bezoek aan Utrecht te brengen? Wij sliepen in Hotel Mitland aan de rand van de stad. Een ruim hotel met prachtige familiekamers, een bowling en een indoorzwembad. Je kan er je wagen kwijt op de parking en de stad verder te voet verkennen. Je leest hier meer over dit hotel.