KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

To All in or not To all in: Delphin Be Grand – Lara

To All in or not To all in: Delphin Be Grand – Lara

Ik heb grote last van een haat / liefde verhouding jegens All In hotels. Telkens stel ik me de vraag of de voordelen van een all in hotel opwegen tegen de nadelen die het soms met zich meebrengt? Kunnen de ubercoole faciliteiten voor de kinderen, het brede aanbod all day long of de financiële rust op tegen de drukte van het restaurant, de minder verfijnde keuken of de rush voor de strandstoelen. Het is hier ten huize best een boeiende discussie, want we weten het nog zo goed niet. Voorlopig kiezen we er voor om jaarlijks één keer te genieten van de all in (buiten hoogseizoen) en één keer het wat avontuurlijker aan te pakken. Ik laat even in het midden in welk kamp ik me bevind.

Zo trokken we een maandje terug naar het Delphin Be Grand Hotel in Lara bij Antalya. Het was vooral het indrukwekkende glijbanencomplex dat ons (lees: de 2 kleinsten van de familie) overtuigde om voor dit hotel te gaan. De reviews zaten goed en de familiekamers zagen er tip-top uit.

Het moet gezegd, dit hotel heeft alles te bieden wat een goede all in moet hebben en misschien zelfs iets meer. Zeer vriendelijke personeel, verschillende bars, zwembaden, een pier op het strand, een kermis, meer snackmogelijkheden dan je zou kunnen bedenken en de mooiste fitness die ik ooit zag in een hotel. Jammer genoeg was hier, net zoals in andere hotels, ook het eten niet ongelooflijk. En nee, slecht was het zeker niet. Het aanbod was ruim, maar niet echt variërend door de week. Het mindere aspect zat hem vooral in de ruimte van het restaurant. Het was geen evidente zaak om een tafeltje te vinden en de drukte zorgde ook niet voor een gezellige avond. Gelukkig spendeer je dagelijks maar een tweetal uurtjes in het grote restaurant. En het moet gezegd, zo erg was het misschien allemaal ook niet.

Het hotel heeft wel verschillende à la carte restaurants die staan voor een rustige bediening. Tip: om 9.00 uur aan de reservatie-automaat staan is wel een must, want de plekjes zijn beperkt.

Delphin Be Grand is een fantastisch hotel voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar. De mini-club en het kleinere aquapark zijn ook leuk, maar de 12 grote glijbanen zijn een absolute must-do. En, eerlijk? Vergeet het geklaag! We hadden een fantastische vakantie. De kinderen genoten, wij genoten… Meer moet dat toch niet zijn?

Laat ons nog maar wat discussiëren over die perfecte vakantie. Tot we er uit zijn, genieten we met volle teugen van beide!

Leave a Reply

Your email address will not be published.