KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

The perfect getaway: 2 dagen in De Westhoek

The perfect getaway: 2 dagen in De Westhoek

Elk jaar belanden we minstens enkele keren in de Westhoek en telkens ontdekken we nieuwe dingen. Deze regio is een absolute topper voor uitstapjes met het gezin.

De eerste stop van onze bezoek was in het Yper Museum. Dit splinternieuwe museum over de rijke geschiedenis van Ieper was meer dan een aangename ontdekking. De kinderen kregen elk een armbandje waarmee ze zelf op ontdekking konden gaan. Door spelletjes te spelen op tablets, leerden ze niet alleen bij, maar konden ze ook punten verzamelen. Het museum is visueel zo leuk opgevat dat we hier meer dan 2 uur rondliepen en ons geen minuut verveelden. Dit stukje geschiedenis was perfect om onze tweedaagse te beginnen.

Lunchen deden we bij “In de Vrede”. Deze tea-room vlakbij de abdij van West-Vleteren is een zeldzame plek waar je kan proeven van de bieren die ze aan de overkant van de straat maken.

Onze volgende halte was Sanctuary De Zonnegloed. Dit park is geen traditionele zoo. In De Zonnegloed vangen ze dieren op die achtergelaten of verwaarloosd werden door hun vorige baasjes. Je vindt er dieren van alle soorten: Van bruine beren tot apen, kamelen en stokstaartjes. De zonnegloed werkt momenteel aan een verblijf voor grote katachtigen, waar binnenkort onder andere leeuwen te zien zullen zijn. Deze dieren werden gered uit het circus en krijgen binnenkort een zorgeloos pensioen.

Na De Zonnegloed kozen we voor een aperitief bij Schraevenacker. Terwijl de kinderen zich uitleefden op de uitgebreide speeltuin, konden wij de rest van onze trip plannen.

‘s Avonds gingen we eten bij “In De Zon”. Dit restaurant bezoeken we regelmatig en is één van onze absolute favorieten in België. Zeker nu we ontdekten dat ze ook een leuke kinderkaart hebben. Tip: probeer hier zeker de côte a l’os met een Sint-Bernardus Trippel van het vat.

Overnachten deden we in “glamping-stijl” bij EcoChique in Westtouter. Op dit domein staan verschillende tenten met een echt bed en elektrische dekentjes. Ideaal voor een gezellige nacht “glamperen”. Ecochique heeft bovendien ook een mooie zwemvijver, sauna en hottub. Ideaal om even helemaal tot rust te komen.

Na een lekker (en rijkelijk) ontbijt was het weer tijd om op stap te gaan. En dat mag je letterlijk nemen. Ecochique ligt langs Het Stiltepad. Dit is een wandeling van ongeveer 12 kilometer die je langs de verschillende heuvels van de regio brengt. Onderweg zijn er verschillende stiltepunten waar je even kan uitrusten. We zijn geen echte wandelaars, maar deze tocht overtuigde ons om regelmatiger de wandelschoenen aan te trekken.

Tip: Bij je passage aan de Rodeberg moet je zeker even langs Surprice voor een ijsje.

De laatste halte van onze tweedaagse waren de Duitse Loopgraven Bayernwald. Deze gerenoveerde loopgraven, met bunkers, gaven de kinderen een goede impressie van hoe het was om hier tijdens de oorlog in rond te lopen.

Wil je nog meer tips voor De Westhoek? Lees dan ook zeker deze blog of neem een kijkje op www.toerismewesthoek.be.