KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

S&R Olympia: Puur zwemplezier

S&R Olympia: Puur zwemplezier

Met twee waterratten in huis is een bezoekje aan het zwembad ons niet vreemd. Afgelopen vrijdag trokken we na school met Kamiel en Lilou naar S&R Olympia in Brugge, hun favoriete zwembad. Ideaal om het weekend op een leuke manier in te zetten.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Glijplezier in S&R Olympia

Sinds ons laatste bezoek een klein jaar geleden, zijn er twee nieuwe glijbanen bijgekomen in S&R olympia wat het totaal op 3 brengt:

Magic Tube

Een leuke bandenglijbaan die reeds open was van bij de start. Lilou vond het zalig om in een dubbele band met mama of papa naar beneden te duiken, terwijl Kamiel grote fan was van de super snelle matjes om aan hoge snelheid naar beneden te razen. Een leuk extraatje: onderweg naar beneden krijg je de opdracht om op 10 buttons te duwen. Eens beneden kan je de score bekijken op het scorebord.

New video by Pieter Hens / Google Photos

Magic Jump

Deze glijbaan is nieuw en speelt vooral in op de verbeelding van de kinderen. Alvorens naar beneden te glijden kan je kiezen voor 3 verschillende thema’s: onderwater, ruimte of kids. Per thema wordt de verlichting en muziek in de glijbaan aangepast. Vlak voor de “jump” heb je zelfs de kans om te verdwijnen in de mond van een haai…

Magic Twice

Een beetje competitie kan nooit kwaad. De Magic Twice bestaat uit, hoe kan het ook anders, twee identieke glijbanen. Je kan genieten van de lichteffecten onderweg, maar vooral ook racen tegen elkaar. Beneden kan je niet alleen kijken wie de snelste van de twee was, je kan ook proberen het dagrecord te verbeteren.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Voor wie het wat wilder mag…

Als je dacht dat het bij 3 glijbanen bleef in S&R Olympia dan heb je het mis. In de wild river leven zowel jong als oud (ja, ook de mama’s en papa’s) zich uit. Deze kronkelende rivier zorgt voor een spannende afdaling, maar Lilou (7 jaar) en Kamiel (9 jaar) konden deze wildwaterbaan perfect alleen induiken. Het hoeft niet gezegd dat ze op het einde van hun bezoek er beide een 10-tal afdaling hadden opzitten.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Nog meer?

Absoluut!

  • Voor de kleine speelvogels zijn er twee waterspeeltuinen met een piratenboot, glijbaantjes en sproeiers. Hoewel dit eigenlijk voor de kleinere kindjes is, amuseerden zowel Kamiel als Lilou zich hier kostelijk.
  • In het golvenbad liggen er “worsten” waar de kinderen kunnen opklimmen en op proberen te balanceren.
  • Voor de mama’s en papa’s zijn er ook verschillende manieren om te ontspannen. Zo kan je terecht in het bubbelbad (binnen of buiten) of in de sauna en stoombad.
  • Op zomerse dagen, maar ook als het wat frisser is, kan je een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad.

Je zou haast vergeten dat je in S&R Olympia ook gewoon baantjes kan zwemmen. Er werd voor gekozen om het recreatief bad op te splitsen van het sportzwembad. Hierdoor worden de echte zwemmers niet gestoord door spelende kinderen en omgekeerd kunnen kinderen zich optimaal uitleven.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Na het zwemmen?

Na onze zwempartij gingen we nog iets eten in de bijhorende bistro: Rest-au-café. Het moet gezegd: de gewone zwembadcafétaria-kost wordt hier zwaar overtroffen. Kamiel, als grote liefhebber van de betere biefstuk genoot van een perfect gebakken steak, terwijl de mama het perfecte slaatje geitenkaas geserveerd kreeg. Lilou koos voor een kindertopper met frikandel met frietjes en ik genoot van een lekkere mixed-grill. De bistro heeft bovendien een leuk indoor speelplein voor kinderen en zorgt ook voor een kleur- en opdrachtenboekje voor tijdens het wachten.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Praktisch

Ook gaan zwemmen bij S&R Olympia?

http://www.sr-olympia.be/
Doornstraat 110
8200 Brugge
050 67 28 70
olympia@sr-olympia.be