KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

De Spiekpietjes expo in Oostende

De Spiekpietjes expo in Oostende

Kennen jullie de Spiekpietjes al? Elk jaar rond de verjaardag van Sinterklaas verstoppen de Spiekpietjes zich bij jou in huis of in je klas. Ze zijn de kleinste helpers van de sint en kijken mee of jij heel lief bent, of een beetje ondeugend. Onze kinderen zijn al enkele jaren grote fan van deze boeken van Thaïs Vanderheyden.

Gelukkig is er ook weer dit jaar is Spiekpietjes – expo in Oostende. Deze keer op een nieuwe locatie en gebaseerd op het boek “SOS Stoomboot”.

De Spiekpietjes expo in Oostende

Elk jaar bij het vallen van de blaadjes trekken de allerkleinste helpertjes van Sinterklaas de wereld rond. Daar zoeken ze uit wie er lief is geweest en wat er op de verlanglijstjes van de kinderen staat. De wintermaanden zijn voor Sinterklaas, de Zwarte Pieten en de Spiekpietjes best druk. Maar weten jullie ook wat die Spiekpietjes doen als de verjaardag van de sint voorbij is en alle schoentjes weer in de kast staan?

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Net als vorig jaar kruipt Warre Borgmans weer in de huis van de Spiekpietjes en zorgt hij voor een zeer beeldende audiogids terwijl de kinderen zicht vergapen aan de levensgrote decors. In het spectaculaire speelparcours werd de machinekamer van de stoomboot nagebouwd. Je kroost kan door het buitenparcours kruipen en ontdekt onderweg onder andere een doolhof en een ballenbad met naar het schijnt wel 12.000 kleurrijke ballen. Terwijl de ouders even tot rust komen in de gezellige pop-up sintbar kunnen kleine bezoekertjes zicht verder uitleven in het speelparcours of aan de slag gaan met de vele kleurplaten.

New photo by Pieter Hens / Google Photos
New photo by Pieter Hens / Google Photos

Ook goed nieuws voor de fans! De zoektocht is terug van weggeweest: maar liefst 20 spiekpietjes hebben zicht verstopt in de bar en de speelruimte.

Kan je niet genoeg krijgen van De Spiekpietjes? Ook in de winkelstraten zitten er verschillende pietjes verstopt! Je kan de zoektocht ophalen bij Toerisme Oostende (monacoplein 2) of een exemplaar meenemen bij je bezoek aan de expo.

Praktisch

  • 20 oktober > 5 december
  • NIEUWE LOCATIE: Troonstraat 12, voormalige VIVES-hogeschool
  • Elke dag tijdens de herfstvakantie: 10.00 > 18.00 uur
  • andere weken:
    • Woensdagnamiddag: 14.00 > 18.00 uur
    • Zaterdag & Zondag: 10.00 > 18.00 uur
  • Prijs: 6 euro voor iedereen ouder dan 3 jaar
  • Website: klik hier

Kindvriendelijke hotels in Oostende

Omdat een weekendje aan zee altijd een goed idee is, geven we graag enkele tips voor kindvriendelijke hotels in Oostende:

Ostend Hotel***
Hotel Princess***
Hotel Andromeda****
Hotel Bero****

Leave a Reply