KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Sneeuwtrip – Vielsalm

Sneeuwtrip – Vielsalm

LilouEen last minute idee en een afgelaste voetbalwedstrijd bracht ons het voorbije weekend in de Ardennen. We kozen Sunparks in Vielsalm uit als onze uitvalsbasis voor zwem- en sneeuwplezier.

We wisten op voorhand dat we van Sun Parks niet hetzelfde comfort moesten verwachten als bij Center Parcs, maar we boekten dan ook aan een zeer scherpe prijs. Onze bungalow was best een meevaller. Oorspronkelijk een beetje fris, maar eens we de open haard aan konden steken en we geïnstalleerd waren, was het best gezellig. De eerste dag verkenden we de buurt en gingen we naar het zwembad. Het viel ons op dat dit zeer goed onderhouden was en dus perfect voor de kinderen. De glijbanen en het golfslagbad deden volop hun werk.

Zondag (onze 2e dag) trokken we naar de Baraque de Fraiture voor het betere sleewerk. Uiteindelijk besloten we ook om met Kamiel, onze oudste van bijna 5 jaar, ons aan een langlauftochtje te wagen. De eerste meters was dit zeer moeilijk, maar na een kilometer kon hij er al best wat van. De anti-climax kwam echter pas na het langlaufen… Onze mooi weggestoken slee bleek gestolen en dus viel de sneeuwpret voor de rest van het weekend in het water.

Maandag gingen we nog enkele uurtjes zwemmen en lieten we de kinderen hun energie nog even botvieren in het indoorspeelpark, alvorens weer naar huis te rijden. Conclusie, een geslaagde trip die zeker voor herhaling vatbaar is.

Bekijk hier een videoverslag van onze trip!

VIDEOVERSLAG

Leave a Reply