KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Spontaan in Den Haag

Spontaan in Den Haag

Spontane tripjes zijn altijd de leukste.

Aangezien onze oudste nog een hemdje nodig had voor zijn eerste communie trokken we op city trip naar Nederland. Het was de bedoeling om te gaan shoppen in Rotterdam, maar aangezien het daar marathon was, vonden we geen hotelkamer meer. We besloten ietsje verder te rijden en in Den Haag te overnachten. Het was ons tweede bezoek aan de stad. Hoewel we niet echt zwaar onder de indruk waren van ons vorige bezoek, leek het alsof de stad deze keer ons ongelijk wou bewijzen. En terecht!

Voor korte citytrips boeken we regelmatig in Novotel. In de week een hotel voor zakenreizigers, maar in het weekend super kindvriendelijk:

Bovendien ligt Novotel City Centre Den Haag echt pal in het centrum. Na een ritje van 3 uurtjes parkeerden we onze wagen in de ondergrondse parking van het hotel. De kinderen vonden de auto-lift op zich al de moeite waard.

IMG_6302

We moeten er de vorige keer wat naast gekeken hebben, maar Den Haag is zowat de perfecte shoppingstad. Een leuke mix van ketens, kleinere winkels en heel wat sneakers, zowel voor grote als kleine kindjes. Bovendien is het centrum zeer bewandelbaar en grotendeels autovrij. Na een eerste shoppingtrip was het tijd voor aperitief in de Haagse Passage bij Deluca.

Eten deden we in een leuk Mexicaans restaurant Popocatepetl . Ze hadden hier een apart kindermenu en ook de kleurpotloodjes vielen in de smaak.

De volgende ochtend kozen we er voor om buiten het hotel te ontbijten. Du Passage bleek een uitstekende keuze te zijn.

IMG_6330 IMG_6327In  de namiddag trokken we nog even naar Amsterdam voor wat extra shoppingplezier alvorens zorgeloos terug te keren naar het mooie Oostende.

Den Haag heeft natuurlijk heel wat meer te bieden dan shoppen. Momenteel loopt er bijvoorbeeld de niet te missen expo van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn. Die staat op de planning voor Trips zonder Kids 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.