KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

6 redenen waarom je absoluut naar Pairi Daiza moet.

6 redenen waarom je absoluut naar Pairi Daiza moet.

Pairi Daiza is een park dat we minstens éénmaal per jaar proberen te bezoeken. Elke keer blijft het park ons verrassen. Wij vinden dat je ook absoluut eens moet gaan en wel hierom:

 1. Beleving

  Er is geen ander park dat beleving zo hoog in het vaandel draagt als Pairi Daiza. Ik zou het zelf “de Tomorrowland van de dierenparken” durven noemen. Alle verschillende delen zijn helemaal uitgewerkt in het thema van een werelddeel: Indiaanse tempels, Afrikaanse huisjes of de Chinese tuinen, ze zien er allemaal geweldig uit.
  Pairi Daiza - PArkIMG_3670

 2. Vernieuwing

  Pairi Daiza pakt elke jaar uit met een paar nieuwe zaken. Dit jaar opende onder andere een nieuw (en echte indrukwekkend!) panterverblijf gebasseerd op de Bayon Angkor Thom Tempel in Campbodja. De tempel werd op ware schaal gebouwd. Verder is er een nieuwe authentieke trein die rondjes maakt in het park en opende ook het “Terras van de Olifanten” naar het gelijknamige terras in Angknor.
  Pairi Daiza

 3. Hao Hao en Xing Hui

  Paizi Daiza is sinds 2 jaar één van de 17 dierenparken in de wereld waar reuzenpanda’s wonen. Deze, met uitsterven bedreigde diersoorten, zijn een absolute must om in het echt te gaan bewonderen. De twee dieren beschikken over een prachtig binnen- en buitenverblijf en zijn zeer speels.

  copyright: Pairi Daiza
  copyright: Pairi Daiza
 4. Nang Faa

  Eind mei werd in Pairi Daiza een baby-olifantje geboren: Nang Faa. Dit uiterst schattige olifantje is dagelijks te bewonderen in het olifantenverblijf. Het is een aanrader om zeker naar zijn dagelijks wasbeurt en modderbad te gaan kijken.
  Nang Faa - Pairi Daiza

 5. De giraffen

  We hebben al een kleine voorliefde voor deze langnekken, maar in Pairi Daiza kan je net wat dichter bij hen komen. Op de giraffenuitkijkpost heb je de kans om hen te aaien of te voederen. Een unieke beleving voor elk kind (en ouder).
  Pairi Daiza

 6. Alle andere dieren

  Het zou niet fair zijn om enkel bij deze paradepaardjes stil te staan, want er is nog zo veel meer de moeite waard:

  • De Nijlpaarden die je onder water kan zien zwemmen
  • De spectaculaire roofvogel show
  • De Neushoorns

Is alles dan perfect in Pairi Daiza? 
Je zou het je haast gaan afvragen… Het énige nadeel dat wij kunnen bedenken, is dat het park misschien een beetje slachtoffer kan worden van zijn eigen succes. Wij brachten een bezoek op de laatste zondag van de schoolvakantie bij uiterst mooi weer. Toegegeven, verre van een ideale dag voor een uitje. Maar toch was het zeer druk in het park. Gelukkig moet je in een dierenpark niet aanschuiven om dingen te kunnen zien, maar ietsje kalmer zou toch aangenaam zijn.

We zijn alvast benieuwd welke verrassingen ons volgend jaar te wachten staan.

One thought on “6 redenen waarom je absoluut naar Pairi Daiza moet.

 1. Leuk artikel en mooie quote, wij waren ook echt onder de indruk van deze dierentuin! Vooral al die tempels helemaal nagebouwd die zijn echt wel uniek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.