KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Paasvakantie vol kindvriendelijke cultuurfestivals

Paasvakantie vol kindvriendelijke cultuurfestivals

Hoera! Vrijdag is het weer zo ver: Paasvakantie. Het ideale moment voor wat broodnodige quality time met je kleine koters. Wij gingen alvast even op zoek naar de leukste uitjes voor deze paasvakantie. We tippen graag deze 3 cultuurvriendelijke festivals.

Springtij

Dit kindercultuurfestival is ondertussen al een vaste waarde in de Paasvakantie. Verschillende Oostendse cultuuraanbieders bundelen hun kindvriendelijke activiteiten en dat aanbod is meer dan de moeite. We tipten al eerder de expo rond De Waanzinnige Boomhut, maar ook de Kids Guide van het street art festival The Crystal Ship staat zeker op onze planning. Duik even in het aanbod en we zijn er zeker van dat we jullie misschien wel tegen het lijf kunnen lopen in Oostende.

1 > 17 april, Oostende
www.springtij-oostende.be

Spekken

Niet alleen in Oostende kunnen kinderen enige cultuur opdoen, ook in Gent is er een theaterfestival voor kinderen: Spekken. Het festival biedt een kleurrijk palet van theatervoorstellingen aan uit zoveel mogelijk verschillende genres aangevuld met muziektheater. Tekst- en muziektheater komen aan bod, maar ook figurentheater, humor, dans, musical, enz. Geschikt voor veelproevertjes tussen 2 en 12 jaar, en uiteraard ook voor papa’s en mama’s, oma’s en opa’s, nichtjes en neefjes,…

10 > 14 april, Gent
www.spekken.be

Hopla

Elk jaar verandert het centrum van Brussel heel even in één grote circustent, als in de buurt rond het Sint-Katelijneplein gedurende vier dagen tientallen circusartiesten neerstrijken voor gratis voorstellingen en interventies. Hopla! presenteert producties in alle maten en gewichten, zowel in openlucht als in zaal en onder zeil.

10 > 16 april, Brussel
www.hopla.brussels/

Wil je er enkele dagen op uit? Dan raden we graag deze bestemmingen aan:

Kindvriendelijk Den Haag
Cultuur en fun in Utrecht
Avontuur in de Westhoek