KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Overnachten in Pairi Daiza – Probably the best zoo in the world

Overnachten in Pairi Daiza – Probably the best zoo in the world

Vorige week gingen we overnachten in de nieuwe verblijven van Pairi Daiza. Om eerst al een antwoord te geven op al jullie vragen: “ja, het was de moeite”. Pairi Daiza heeft geen introductie meer nodig. Dit dierenpark won al verschillende keren de prijs van beste dierenpark van Europa en dat is wat ons betreft meer dan terecht. Nieuw is echter dat je sinds enkele maanden er ook kan overnachten. Want heel eerlijk: er is te veel Pairi Daiza voor één dag.

De verblijven bevinden zich in het nieuwe gedeelte van het park: The Last Frontier. Dit gedeelte is overdag natuurlijk geopend voor gewone bezoekers, maar als gast in het Pairi Daiza resort mag je hier dag en nacht rond dwalen. Goed om weten: je mag ook het park al betreden één uur voor openingstijd.

Naast het hotel heb je ook verschillende types lodges met zicht op de dieren. Wij kozen voor de full moon lodge met zicht op de beren en wolven. Bij deze lodges zijn de verblijven ingewerkt in het verblijf van de dieren en heb je vanuit je living en badkamer een frontaal zicht op zowel de beren als wolven. En dit was echt adembenemend… De dieren passeren op enkele centimeters van je lodge en je hebt het gevoel dat ze je kan aaien. Bovendien zijn de voedermoment ook zo uitgewerkt dat de beren en wolven vlak voor je lodge opduiken.

De Full Moon lodge was prachtig ingericht in een continentale stijl. Naast 2 ruime slaapkamers, een leefruimte met zetel(bed), open haard en eetruimte beschikt deze lodge ook over een wellness-badkamer. Een bubbelbad klinkt al leuk, maar een sauna met zicht op de beren is nog net iets spectaculairder.

In je verblijf is sowieso 2 dagen toegang tot het park inbegrepen, rijkelijk ontbijt, een gevulde minibar en het avonddiner in het hotel. Hoewel een verblijf op het eerste zicht niet echt goedkoop lijkt, valt het best wel mee als je de prijs ontleed en optelt wat je er allemaal voor terugkrijgt. En dan heb ik het nog niet over de verhalen en verwondering op de snoet van je kroost.

Als we dan toch één kritische noot mogen hebben. Het diner in het restaurant is zeker niet slecht te noemen, maar haalt niet de beleving die de rest van het resort uitstraalt. We hebben lekker gegeten en ons best goed geamuseerd, maar er was hier nog potentieel voor verbetering.

Om nog even terug te komen op het park. Dit is louter genieten! Je moet moeite doen om ergens één tralies te spotten, de verblijven zijn tot in de puntjes uitgewerkt en de extra sessies zijn super leerrijk. Kamiel en Lilou konden olifanten voeren en zien baden, hadden een maki op hun schouders en genoten van de vogelshow.

Pairi Daizi, mss wel gewoon de beste zoo van de wereld!

Alle informatie? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.