KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Overleef een festival met kinderen: 5 onmisbare tips

Overleef een festival met kinderen: 5 onmisbare tips

Ben je net als ons een grote fan van het festivalseizoen? De tijd dat we op de eerste rij stonden op Pukkelpop of Werchter ligt al even achter ons, maar thuisblijven omdat we kinderen hebben zit niet helemaal in onze genen. Het is dan ook perfect mogelijk om een toptijd te hebben op een festival met kinderen. Het is alleen een kwestie van een beetje aanpassen. Natuurlijk moet je je voorbereiden op elk soort weer (lees: zonnecrème of regenjasjes), maar deze tips helpen je helemaal om een festival met kinderen te overleven.

Frisdrank-dopje

Het is je misschien ook al opgevallen, maar op een festival hebben ze de gewoonte om de dopjes van je frisdankflesje niet mee te geven. Best irritant, want onze kinderen drinken zo’n flesje niet altijd in één keer op. Daarom nemen we altijd een voorraadje dopjes mee. Zo hoeven we niet telkens een ander flesje te kopen.

Bescherm de oren

Voor ons staat de muziek soms al luid op een festival, maar gelukkig zijn oordopjes al lang geen taboe meer. Het is dan ook uiterst belangrijk om ook de oren van je kinderen goed te beschermen. Gelukkig deden enkele jaren geleden de hoofdtelefoons voor kinderen hun intrede. Ze bestaan in alle mogelijke kleuren en er is zelfs een model voor baby’s beschikbaar.

foto 1 (2)

Draagrugzak

Vooral voor kleine kinderen kan de grote mensenmassa soms een beetje angstaanjagend zijn. Met een draagrugzak zitten ze een stukje hoger en hebben zo het beste uitzicht van de hele weide. Bovendien moet je ook niet bang zijn om je mini-festivalganger kwijt te raken, hij zit namelijk te blinken op je rug.

IMG_1595

SOS-armbandje

Onze kinderen dragen ze eigenlijk altijd, maar op een festival zijn ze zeker een must. Op dit leuke bandje staat hun naam en mijn telefoonnummer. Zo kunnen onze kinderen, moesten we ze toch even uit het oog verliezen, aan een festivalmedewerker vragen om te bellen. Het is gelukkig nog nooit gebeurd, maar we voelen ons er toch een pak geruster door.

FullSizeRender

Wees realistisch

Als je met je kroost naar een festival gaat, moet je natuurlijk wel beseffen dat dit net wat anders is dan zonder kinderen te gaan feesten. Het is dus goed om op voorhand te weten dat je misschien de hoofdact zal missen omdat de jongste te moe is of dat dansen op de eerste rij niet het beste idee is met een peuter op je rug. Maar laat dit je absoluut niet tegenhouden, want een toptijd beleven zal je zeker.

Aanraders

Niet elk festival is even #kidsproof, dus wees selectief in je keuze. Op de middelgrote festivals kan je meestal fantastische bands zien en gaan je kinderen niet helemaal op in de massa. Er bestaan ook heel wat leuke festivals die naast muziek, ook theater of zelfs circusacts aanbieden. Deze 3 festivals staan zeker op ons lijstje:

Cactus Festival – Brugge

Dit festival in het Minewaterpark in Brugge staat garant voor een mix muzikale ontdekkingen met Belgische toppers. Daarnaast is er een leuke zone waar de kinderen wat kunnen rondlopen en je iets kan drinken. Op bepaalde momenten is er ook kinderanimatie voorzien.

Dit jaar zie je er onder andere de Franse topband Air, The Black Box Revelation, Damien Rice en Tourist LeMC.

Meer info: website

Lilouroos

Dranouter – Heuvelland

Dranouter staat gekend om zijn gemoedelijke en gezinsvriendelijke sfeer. Er is zelfs een aparte familiecamping en in de programmatie zijn er elk jaar kindvriendelijke toetsen voorzien.

De line-up is nog niet helemaal gekend, maar we kunnen al wel verklappen dat je zeker Balthazar, Trixie Whitley, Bent van Looy en Arno zal zien.

Meer info: website

Leffinge Leuren

Dit festival op enkele kilometers van Oostende vond zich zelf vorig jaar helemaal opnieuw uit. Onder het motto “back to the roots” werden de ambities bijgesteld en werd het begrip “onder de kerktoren” weer bovengehaald. Op het programma staat niet alleen muziek, maar ook animatie, circus en film. Het festival is gratis te bezoeken, alleen voor sommige optredens betaal je inkom.

Op de affiche staan onder andere Ertebrekers en Steak number Eight.

Meer info: website

Leave a Reply