KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Onthaasten als God in Limburg

Onthaasten als God in Limburg

Een druk schooljaar, 2 kleine kinderen met bijna 30 uur aan hobbies en een hond die af en toe wat aandacht vraagt. Als ouder heb je af en toe nood aan een break. Even weg van alles, geen zeurende kinderen en samen genieten. Afgelopen weekend gingen wij onthaasten in Peer. Met succes!

Overnachten deden we in Factorij 10. Dit is een oude sigarenfabriek die omgetoverd is tot een bed and breakfast met alles wat je maar kan dromen: mooie kamers, een gigantische tuin met zonnig terras en een heerlijk ontbijt. Bovendien combineren ze dit alles nog met een zalige privé wellness. Het was eeuwen geleden dat we zo hebben kunnen genieten van stilte. Deze B&B is de perfecte uitvalsbasis als je even weg wil zijn en onthaasten. 

Voor het diner gingen we naar het befaamde L’uno Coll Altro. Dit restaurant wordt uitgebaat door een Italiaanse familie en na één bezoek weet je waarom we dit restaurant befaamd durven noemen. Het eten is er overheerlijk en naast de suggesties die op de kaart staan, mag je ook alle Italiaanse klassiekers vragen. Indien de ingrediënten in huis zijn, krijgt de klant precies wat hij wil. De wijnkaart is een absoluut pareltje, maar dat zal je niet verbazen als je hoort dat Franco, de heer des huizes, zijn eigen wijngaard heeft aan de overkant van het restaurant. Hij maakt sinds enkele jaren zijn eigen wijn en met succes. Tijdens de zomermaanden kan je trouwens ook eten of aperitieven in de “pop up bar” met zicht op de ranken. We kunnen het niet genoeg herhalen: een absolute MUST-DO als je in de buurt bent.

Wie Limburg zegt, zegt fietsen. Factorij 10 ligt uitstekend gelegen om de nieuwe Limburgse fietssensatie te testen: Fietsen door de Bomen. Wij trokken er een dag met een elektrische fiets van Toerisme Peer op uit en fietsen niet alleen door de bomen, maar ontdekte ook de Lommelse Sahara (met uitkijktoren) en werden even stil op het indrukwekkende Duitse Militaire kerkhof. Meer dan 32.000 Duitse soldaten liggen hier begraven. Het fietsnetwerk van de provincie Limburg is een absoluut pareltje en deed ons zin krijgen om er nog meer met de fiets op uit te trekken.

Voor wie nood heeft aan een vleugje cultuur? Peer staat ook gekend als Breugelstad. Volgens de Perenaars zou Breugel de Oude wel eens in Peer geboren kunnen zijn. Dat is niet helemaal wetenschappelijke bewezen, maar geef toe: het klinkt mooi. We brachten een bezoek aan de expo “Bij Breugel op Bezoek” en leerden heel wat bij over de schilder die het merendeel van zijn leven in Antwerpen doorbracht. Echte werken van Breugel krijg je hier niet te zien. We raden zeker aan om bij je bezoek een gids te boeken.

Hoewel Oostende de fijnste stad van het land blijft, voelen we ons om een bizarre reden ook thuis in Limburg. Een weekendje Peer is onthaasten als god als Limburg.