Kinderloos

Sinds maandag ben ik tijdens de schooltijd kinderloos. Dat voelt echt heel raar. Sinds de geboorte van dochterlief ben ik bijna altijd met haar thuis geweest. De zoon naar school en wij met ons tweetjes alleen in ons huisje of op stap. En nu gaat mijn kleine meid dus ook naar school, samen met grote broer en mama, die blijft alleen thuis.

Het is een dubbel gevoel. Eindelijk wat tijd voor mezelf, tijd voor mijn studies, het huishouden, sporten,… En toch, ik mis mijn klein patatje. Ook al was het zeker niet altijd makkelijk. Soms had ik echt het gevoel van “als we nu behang hadden, ik plakte ze erachter”. Maar nu zonder de deugeniet realiseer ik me pas wat een geluk het was om er altijd voor haar te kunnen zijn. Niet iedereen krijgt die kans en dat besef ik maar al te goed. We hebben genoten, allebei.
Kleine meid, nu word je groot. Geniet van je schooltijd!

Kids en hun hobby’s

Wij krijgen vaak de opmerking dat onze kinderen toch wel heel veel buitenschoolse activiteiten hebben. Dat is waar, dat kunnen we niet ontkennen maar ze doen het wel allemaal graag. Zeg ze dat ze met iets moeten stoppen en de tranen zullen vloeien.

Om u een idee te geven: onze zoon gaat zwemmen, voetballen, tennissen en turnen; de dochter gaat 2x turnen en begint in januari ook met ballet, als ze 3 wordt gaat ze dan waarschijnlijk ook zwemmen en tennissen want daar vraagt ze nu al om.

Is het slecht om je kinderen zoveel te laten doen? Wij vinden van niet. Op deze leeftijd kunnen ze eens proeven van alles. De zoon wordt binnenkort 5 en volgend jaar zal hij al keuzes moeten maken. Voetbal of turnen? Die keuze is volledig aan hem maar hij heeft ze tenminste eventjes alle 2 mogen doen en kan nu zelf kiezen wat hij het leukste vindt.

Nu, als het aan hem ligt dan zoekt mama daar wel een oplossing voor zodat hij alles kan blijven doen. Meneer zou ook nog willen basketten, golfen, surfen, skieen en ook nog op talenles, liefst alle talen van de wereld. Aan ambities dus geen gebrek. Ooit al een 3-jarige horen zeggen dat hij piloot wil worden van een brandweervliegtuig, want zo kan hij piloot en brandweerman in eens zijn? Wel onze zoon is er dus zo eentje. En wie zijn wij om hem te vertellen dat hij dat niet kan.

Onze dochter is al niet veel beter. 2 en vast besloten om dokter te worden, van niks bang en nu al een stand-up comidienne. Een karaktertje om u tegen te zeggen. Dat gaat nog vonken geven in de pubertijd. Maar ook zij wil alles proberen: “Loutje, ook tennissen, ook zwemmen, ook voetballen,…”.

Ze zijn klein, dat is een feit, maar ze weten wat ze willen. Als ze iets niet willen dan maken ze dat heel duidelijk. Ze worden tot niets veplicht maar ze doen het allemaal even graag dus mogen ze van ons. Laat ze alles maar ontdekken, er komen nog genoeg momenten waarop ze keuzes moeten maken maar dan zijn het tenminste hun eigen keuzes, niet die van ons.

alba

Homeparty Hellojosephine.be

Welke vrouw wil er nu niet rustig in haar eigen living kleertjes voor de kindjes shoppen? Wel, Petra van Hellojosephine.be zorgt hier voor. Met haar wagentje vol geladen komt ze bij je thuis en maakt van je woonkamer een echte winkel vol leuke Scandinavische kleertjes:

  • Duns
  • Smafolk
  • Danefae
  • Alba Baby en Kid (zie foto)

Allemaal hangen ze in jouw living.

Ondertussen heb ik hier twee gelukkige kinderen in hun AlbaBaby/Kid-pakjes. Als het aan hen lag, deden ze niets anders meer aan. En wij dames, wij hadden een leuke avond. Onze mannen denken daar misschien wel anders over ;-)

Ook een avond organiseren?

  • 0479 79 02 77

Zandvoort: dag 1

Na een goeie 3 uurtjes in de auto met 2 meer dan flinke kids waren we er. Centerparcs Zandvoort… Veel kunnen we er nog niet van zeggen want we hebben hier nog niet veel gezien behalve onze cottage. We hebben een Vip cottage, die is aangenaam en alle nodige dingen zijn aanwezig. Dit park is nog niet zolang onder Centerparcs (vroeger Sunparks) en dat merk je toch. Verfrissing van de huisjes zou toch wel op zijn plaats zijn. Ramen die net niet helemaal dichtgaan, een heel donkere badkamer met nogal luidruchtige luchtafvoering, een kale saunakamer,… Het zijn misschien details maar eens in orde maakt het alles toch een beetje gezelliger.

Over de mensen hier valt in elk geval zeker niet te klagen. Het ontvangst bij het binnenrijden, het onthaal aan de receptie, het personeel aan de fietsenverhuur en in het supermarktje, allemaal zijn ze even vriendelijk en spontaan.

Ook in het restaurant “Ladychef” waar we deze avond gingen eten waren ze supervriendelijk. Het restaurantje gerund door dames ligt op nog geen kilometer van ons huisje. Met onze gehuurde fietsen dus op ideale afstand. De kinderen voor het eerst in zo’n fietskar achter de fiets. Dit vonden ze hilarisch dus groot amusement in dat bakje.

Ondanks dat ze bij “Ladychef” volgens ons niet zoveel kleine kinderen over de vloer krijgen, waren ze echt wel heel kindvriendelijk. Een kinderstoel, kleurpotloden, snoepjes, een cadeautje omdat ze hun bordje flink hadden opgegeten, echt hun uiterste best hebben ze gedaan. Wij als ouders hebben dan ook genoten van gezellig avondje op restaurant met enorm lekker eten en vooral ook heel lekkere wijn. Want dat is natuurlijk ook het voordeel van met de fiets op restaurant gaan ;-)

Op het programma stond normaal ook nog een spelletje bowlen maar aangezien het later is geworden dan verwacht en de kinderen na een lange dag toch redelijk vermoeid waren, hebben we de avond afgesloten met een klein fietstochtje langs het strand. De kids liggen nu in bed, elk in hun eigen kamer (zalig), en mama en papa genieten van een laatste glaasje voor de tv.

Morgen weer een nieuwe drukke dag!