KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Ojochal: de walvisstaart zonder walvissen

Ojochal: de walvisstaart zonder walvissen

Ojochal is een klein stadje aan de Stille Oceaan dat vooral bekend staat om zijn natuurlijke walvisstaart (zie foto) en het feit dat je in bepaalde seizoenen van hieruit walvis- en dolfijnexcursies kan maken. Laat dat nu net één van de redenen zijn dat we hier zijn beland…

Na een nachtje slapen in ons nieuwe hotel trokken we er dus meteen op uit voor een nogal prijzige (190 dollar / 4 personen) boottocht. Na amper 5 minuutjes op het water zagen we al een schooltje van 3 dolfijnen en nog iets later enkele zeeschilpadden. Fijn, maar niet de reden waarom we de “Whale & Dolphin tour” geboekt hadden. In hun promofolder stond dat ze met speciale apparatuur walvissen konden opsporen, maar daar hebben we eigenlijk niets van gemerkt. We hadden meer het gevoel op een standaardroute te zitten, waar toevallig af en toe een walvis voorbij zwemt. Het was een fijn uitje op het water, maar gezien de prijs had het toch net wat meer mogen zijn. Gelukkig heeft Kamiel met snorkelen nog een nieuwe hobby ontdekt en was dit toch een lichtpuntje op onze trip.

Na 4 uur op het water was het tijd om plannen te maken voor oudejaarsavond. We hadden enkele leuke restaurantjes in de buurt doorgekregen, dus we trokken op pad om een tafel te reserveren. Na 3 restaurants kwamen we al snel tot de conclusie dat er ofwel niets speciaals georganiseerd was in het restaurant, of dat ze al lang volzet waren. Net toen we ons aan het verzoenen waren met een droge avond in het hotel, vonden we een leuke beach bar op het strand.

Na een laatste plons in het zwembad van ons hotel, dat trouwens een ongelooflijk uitzicht heeft over de oceaan, trokken we er dus op uit voor onze New Years Eve – Party. We kregen een rustige tafel onder een sterrenhemel toegewezen en beleefden hier bij kaarslicht een oudejaarsavond om niet te vergeten.

Vandaag gaan we een dagje genieten van de zon en morgen staan er weer surflessen voor Kamiel op het programma. Daarna is het weer tijd om de jungle in te trekken.

Pura Vida!

Leave a Reply