KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Oh Oh Rotterdam: Verrassende city trip met kinderen

Oh Oh Rotterdam: Verrassende city trip met kinderen

Het was al weer een jaar of 5 geleden dat we in Rotterdam waren geweest. We moeten eerlijkheidshalve toegeven dat de stad toen geen onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op ons. Vergevingsgezind als we zijn, gaven we Rotterdam een tweede kans. Meer dan terecht zo bleek achteraf. We geven graag onze tips & tricks voor een bezoek aan Rotterdam met kinderen.

Doen

De markthal

Deze moderne foodhall is één van de vaandeldragers van het nieuwe Rotterdam. Dit futuristische appartementsgebouw is thuis van wat de mooiste foodhall van Nederland moet zijn. Je vindt er binnen kraampjes met specialiteiten van over de hele wereld. Er is de mogelijkheid om ter plaatste te proeven van alle lekkernijen of ze mee te nemen naar huis.

New photo by Pieter Hens / Google Photos
New photo by Pieter Hens / Google Photos

Maritiem Museum

In het Maritiem Museum keken we vooral uit naar de Offshore Experience. In dit belevingsdeel van het museum leren de kinderen alles over werken op zee. Denk aan boorplatforms, windmolenparken, … Op een super interactieve manier krijgen de kinderen zelf de kans om aan de slag te gaan en verschillende testjes af te leggen. Op het einde krijgen ze een diploma met een evaluatie.

New photo by Pieter Hens / Google Photos
New photo by Pieter Hens / Google Photos

In combinatie met Professor Splash, een maritieme speeltuin op de bovenste verdieping van het museum, was dit voor ons al voldoende om meer dan 2 uur door te brengen in het Maritiem Museum. We gaan zeker nog eens terug om ook het buitengedeelte met verschillende schepen te bezoeken.

Website Maritiem Museum

SS Rotterdam

De SS Rotterdam is het grootste schip ooit gemaakt in Rotterdam. Tussen 1959 en 1997 maakte pronkstuk van de Rotterdamse haven eerst de verbinding met New York , later werd het een succesvol cruiseschip. Op vandaag ligt de SS Rotterdam aan wal in de haven als hotel, restaurant en museumschip. Tijdens een bezoek met audioguide leert Kapitein Kaap de kinderen alles over het leven op een gigantisch ship. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur en was zeer fascinerend, zowel voor ons als de kinderen.

Website SS Rotterdam

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Watertaxi

In een maritieme stad aan de Maas die bekend staat om zijn gigantische haven neem je natuurlijk geen gewone taxi, maar een watertaxi. Deze taxi’s brengen je supersnel van de ene kant van de stad naar de andere. De watertaxi’s zijn natuurlijk niet alleen efficiënt, ze zijn ook nog eens superleuk.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Kubuswoningen

De Kubuswoningen zijn zowat de meest opvallende woningen van Rotterdam. Je kan ze mooi of lelijk vinden, maar fascinerend zijn ze in ieder geval. Eén van de kubuswoningen is omgetoverd tot een kijkwoning. Echt indrukwekkend is dit niet, maar het is wel eens fijn om de binnenkant te kunnen bekijken. Een bezoek kost 2.5 euro.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Eten en drinken

Rodin

Café-restaurant Rodin is een ruim opgezette zaak met een frisse, strakke uitstraling. De sfeer is er uiterst relaxt en kindvriendelijk. Niet alleen is er een kindermenu, maar de uitbaters zijn ook bereid om alle gerechten van de kaart in kinderportie te maken. Zo is de keuze voor de kroost heel wat uitgebreider en hoeven ze niet terug te vallen op de cliché kindergerechten. Het restaurant heeft bovendien ook een leuk speel- en leeshoekje.

Website Rodin

New photo by Pieter Hens / Google Photos
New photo by Pieter Hens / Google Photos

Jamie’s Italian

Dit Italiaans restaurant van Jamie Oliver was een must-do voor ons. Niet dat we grote culinaire fans zijn, maar we hebben toch enkele van zijn kookboeken thuis. De sfeer was er, zoals te verwachten, zeer ongedwongen en op de menu vond je zowel heerlijke pasta’s als Italiaanse vlees- en visgerechten. De verrassing van de avond was voor ons de kinderkaart. Geen standaard papiertje, maar een old-school viewmaster met foto’s van de verschillende gerechten. Dat het eten outstanding was, zal jullie niet verbazen. Wat ons betreft een must-do bij een bezoek aan Rotterdam.

Website Jamie’s Italian

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Witte de Withstraat

Deze straat vlakbij het Maritiem Museum moet één van de meest levendige zijn in Rotterdam. De gezellige eetadresjes en kroegen liggen hier zij aan zij. Wij besloten onze avond op het leuke terras van de Bierboutique.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Slapen

Slapen deden we in het stayokay hostel dat gelegen is in de kubuswoningen. Dit hostel was voor ons het enige minpuntje van ons verblijf. Je kan van een hostel misschien niet hetzelfde verwachten dan van een hotel, maar de kamers miste elke vorm van sfeer. De volgende keer opteren we voor één van de vele hotels die Rotterdam rijk is. Een overzicht vind je hier: Hotels Rotterdam.