KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Nederlanse Kust – Dag 3

Een dagje als gisteren maken we niet snel meer mee, dat weten we nu echt wel zeker. Vandaag stond er een dagje Haarlem op het programma, een stad die voor ons allemaal onbekend was.

We begonnen, na een stevig ontbijt, met een uitstap naar een adventure parc: Salplaza. Niet echt onmiddellijk iets om te doen met kids jonger dan 4, maar naast een indrukwekkend parcours hoog in de lucht is er voor de kleinste ook een mooi oefencircuitje. Kamiel doet niets liever dan klimmen en ging, weliswaar met de steun van mama, er stevig tegenaan. Ook Lou’tje durfde haar eerste hindernissenstapjes te nemen. Na een klein uurtje klimmen, trokken we de stad in.

We hadden een leuke fotozoektocht op het programma staan. Dit leek ons de perfecte manier om de stad op een speelse manier te leren kennen. Tot onze verbazing was het VVV Haarlem echter gesloten op zondag, dus daar konden we niet terecht voor d

e praktische info en kaartjes. Dit was een beetje een domper op onze dag omdat we een beetje doelloos de stad in trokken. We vinden het nog steeds vreemd dat een bureau van Toerisme op een drukke koopzondag niet open is. Gelukkig was het bijna middag en hadden we wel de tip gekregen om eens langs Meneer Paprika te lopen. Een lunchplek en speelgoedwinkel (Toyzon) op één adres. Dit bleek een grote meevaller te zijn, toch voor Kamiel. Ze hadden hier immers al zijn favoriete speelgoed en tussen de vintage eettafels was een gigantische houten Thomas de trein-set neergepland. Zijn speelenthousiasme voelden we ook in onze portemonnee, want er moest natuurlijk zo een treinset mee naar huis. De Sint en de Kerstman zijn gewaarschuwd.

Daarna was het een beetje rondlopen in een leuke stad, maar zonder echt doel. Rond de late middag gingen we nog een boottocht doen, maar deze was jammer genoeg volzet. Dus keerden we iets vroeger dan verwacht terug  naar Center Parcs. Hier stond er nog een portie indoor mini-golf op het programma. Een leuk parcours, maar Kamiel bleek nog net iets te jong om er zijn hoofd bij te houden 😉 Er werden dus geen fantastische scores op papier gezet.

Omdat we morgen naar huis moeten, besloten we vanavond vlug iets in het park zelf te eten. Dit was zeker niet slecht, maar er was toch enig contrast te merken met de fantastische restaurants die we de avond daarvoor bezocht hadden. Eerder een compliment voor Ladychef en De Haven van Zandvoort dus.

Al bij al dus ook een leuke dag, die mits enkele meevallers nog leuker had kunnen zijn. Haarlem leek ons echt een zeer leuke stad, maar we hebben dit niet helemaal kunnen ontdekken. Nu nog even nagenieten met een glaasje rode wijn (en twee slapende kids) van een zalig weekendje aan de Nederlandse Kust. Zandvoort zal ons zeker nog terug zien…

Leave a Reply