KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Muziek voor kinderen: mag het eens iets anders zijn?

Muziek voor kinderen: mag het eens iets anders zijn?

Veel uitjes maken, wil ook zeggen dat we veel in de wagen zitten met Kamiel en Lilou. We hebben ondertussen al een uitgebreide collectie muziek voor kinderen, maar de ene CD is al wat beter te verdragen dan de andere. Deze 3 CD’s staan zowel bij ons als bij de kinderen hoog in de playlist.

 1. De Piepkes – Piep Piep Hoeraar

  Met Roland Van Campenhout, Pieter-Jan De Smet en Frederik Sioen in de rangen zou je de Piepkes bijna een Vlaamse supergroep kunnen noemen. Ze brengen liedjes over alledaagse dingen, maar op een uiterst speelse manier. Graaf de Graaf is bij onze kroost de absolute favoriet. Binnen enkele weken komt de tweede CD van De Piepkes met als titel De Piepkes Betogen.

  Meer info: klik hier

 2. Kapitein Winokio

  Eens je de Kapitein live aan het werk hebt gezien, ben je onmiddellijk gebeten door zijn muziek. Hij slaagt er telkens in om elk kind aan het dansen te krijgen. Hij heeft ondertussen al enkele tientallen CD’s en boeken uitgebracht. Op onze playlist staan volgende CD’s:

  • J’aime la vie: Kapitein Winokio en zijn benden brengen 20 Franse kinderliedjes
  • Kapitein Winokio zag 3 beren: Verschillende bekende stemmen zingen kinderliedjes
  • Ankers en Roeren – 20 Zeemansliedjes voor stoere matrozen: deze CD bracht de Kapitein uit vlak voor de zomer. Hij ontbreekt momenteel nog in onze collectie, maar dat zal niet lang meer duren.

   Neem zeker eens een kijkje op de site van Kapitein Winokio om zijn volledig repertoire te ontdekken.

 3. Jan De Smet – Steek je vinger in de lucht

  Jan De Smet, bekend van De Nieuwe Snaar, brengt 14 vrolijke kinderliedjes op zijn eigen authentieke manier. Vooral de klassieker “Steek je vinger in de lucht” kan bij ons in de auto op veel bijval rekenen.

  Alle info over deze CD: klik hier

Welke muziek zetten jullie op in de wagen? Laat het ons weten op onze facebook-pagina.

Leave a Reply