KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Utrecht: 5 redenen om een bezoek aan Museum Speelklok te brengen

Utrecht: 5 redenen om een bezoek aan Museum Speelklok te brengen

Tijdens onze tweedaagse in Utrecht brachten we een bezoek aan Museum Speelklok. In dit museum, in het hartje van Utrecht,  leer je alles over zelfspelende muziekinstrumenten vanaf de 15e eeuw. Museum Speelklok is eigenaar van een indrukwekkende collectie automatische instrumenten.

We geven je alvast 5 goede redenen om zelf eens langs te gaan:

Zelf doen is leuk!

In het expeditiegedeelte van Museum Speelklok kunnen de kinderen aan de hand van een kaart op eigen ritme de wereld van de zelfspelende instrumenten ontdekken. Het is verrassend om te leren hoe deze instrumenten in hun tijd dezelfde schokgolf teweegbrachten als Spotify en consoorten vandaag.

IMG_3751 IMG_3753

Zoek de aapjes

Kinderen krijgen tijdens hun bezoek een ponskaart mee. In het museum zitten 10 aapjes verstopt, telkens met een ander nummertje. Bij het vinden van een aap moeten ze op de ponskaart het bijhorende bolletje kleuren. Aan het einde van het bezoek kunnen ze aan de slag met deze ponskaart. Door de ingekleurde bolletjes met een perforator uit te knippen, kan je een wel zeer bekend melodietje spelen. Dolle pret!

IMG_3754IMG_3765Een uiterst gemotiveerde gids

Elke 45 minuten is er een gratis rondleiding in het museum. De gids, in ons geval een zeer gepassioneerde jongeheer, neemt je wat dieper mee in de collectie. Je komt er meer te weten over de werking van kermis- en dansorgels, maar je kan ook een zelfspelende piano aan het werk zien.

Wist je dat één van de grootste dansorgels zowat alle recente muziek kan spelen? Zelf Happy (Pharrel Williams) en Let it go (Frozen) staan op zijn repertoire.

IMG_3760Prachtige locatie

Het museum is sinds 1984 gehuisvest in een middeleeuwse buurtkerk in het hartje van Utrecht. Deze locatie geeft nog een extra dimensie aan het museum.

11351189_939456929408795_1300514688017458972_n

We zijn niet alleen…

Geloof je ons niet? Neem dan zeker een kijkje op Tripadvisor. Het speelklokmuseum kreeg een certificaat van uitmuntendheid en staat in de top 5 dingen om te doen in Utrecht. In 2014 werd het (na de onvermijdelijke grachten) uitgeroepen tot leukste museum van Utrecht.

Praktisch

Museum Speelklok
Steenweg 6 – Utrecht
https://www.museumspeelklok.nl/

Interesse in Utrecht? Lees dan zeker ook onze blog over:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.