KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Let’s go surfing: BoardX Family Camp

Let’s go surfing: BoardX Family Camp

Met een surfer in huis moest het er ooit van komen. Onze zomerreis stond dit jaar helemaal in het teken van de coolste sport ter wereld: golfsurfen. Kamiel is al enkele jaren lid van het Outside-surfteam in Oostende en Lilou heeft de voorbije maanden ook al wat eerste lesjes gevolgd. De vrouw heeft een ver verleden in golfsurfen en ik ben naar goede gewoonte wat overmoedig. Omdat we toch nog wat leken zijn in het surfmilieu kozen we voor een georganiseerde reis: het BoardX Family Camp in Montalivet.

Bij het boeken kregen we de keuze om te verblijven in een tipi, luxe lodge of eigen tent/mobilhome/camper. Aangezien we vorig jaar investeerden in een nieuwe tent van Decathlon (aanrader!!) kozen we ervoor om onze eigen accommodatie mee te nemen. De luxe lodges zagen er fantastisch uit, maar vonden we net wat te prijzig. De tipi’s leken in onze ogen minder comfortabel en uitgerust uit dan onze eigen tent.

Montalivet bevindt zich aan de Atlantische kust van Frankrijk ter hoogte van Bordeaux. We vertrokken rond middernacht en kwamen dus in de ochtend aan in dit surfers-stadje. Eens ingecheckt op de camping blaasden we onze tent op en waren we klaar voor een weekje surfsfeer.

Je kan BoardX het beste vergelijken met een scoutskamp voor gezinnen. Er is (natuurlijk Nederlandstalige) animatie voor de kinderen in de voor- en namiddag. s’ Avonds eet je samen met de andere gezinnen wat de kookploeg voor je klaarmaakt. Dit alles zorgt voor een unieke en uiterst gezellige sfeer. De kinderen maken onmiddellijk vriendjes voor het leven en alle ouders verbroederen bij een glaasje wijn. De camping is zeker geen luxe-resort, maar is zeer netjes en door de sfeer mis je de luxe ook geen minuut.

Wij kozen ervoor om 3 surflessen te boeken voor het hele gezin. De lesgevers zorgen er voor dat ouders en kinderen op hetzelfde moment les hebben, zodat je steeds samen naar het strand kan. Kamiel mocht als Young Gun samen met zijn “team” al snel door de branding naar de grote golven. Lilou beheerste de kleine golven al snel als een echter surfbabe, terwijl mama het surfgevoel uit haar jeugd na wat aarzeling terugvond. En papa, die bleek inderdaad wat overmoedig.

Buiten de lessen kan je op elk moment van de dag gaan surfen. De crew zorgt ervoor dat er steeds pakken en planken op het strand klaar staan. Wil je ‘s avonds laat het water in? Ook geen probleem. Je moet alleen zelf je pak en plank naar het strand brengen.

BoardX is echter veel meer dan een surfvakantie. Elke avond worden er activiteiten georganiseerd waar je vrijblijvend aan kan deelnemen: Rosé petanque, bar games of een info-avond over surfen. Het hoogtepunt voor de ouders was echter de Parents Night Out. Alle kinderen worden die avond door de animatie in bed gestopt en de ouders trekken gezamenlijk naar het stadje voor een heerlijke kinderloze maaltijd.

Hoewel we een heerlijke week achter de rug hebben, zijn er toch nog enkele verbeterpuntjes. Het eten is lekker en verzorgd, maar we misten wat couleur locale. In de regio vind je heerlijke wijnen en streekproducten uit de oceaan. Deze waren jammer genoeg niet terug te vinden op het menu. Ook het verschil tussen de twee kampen (er is een Family 1 en 2) was soms net wat te veel merkbaar. Terwijl het ene kamp zijn gasten bijvoorbeeld verwende op een onverwachte sunset avond op het strand, gingen de monitoren van het andere kamp voor het eigen plezier.

Het mag duidelijk zijn dat we een heerlijke vakantie achter de rug hebben. Als het van de kinderen afhangt gaan we volgend jaar zeker terug. Zelf het zout van de Atlantische oceaan eens proeven? Surf dan snel naar www.boardX.be

Leave a Reply