KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

La Dolce Vita – Borgo Casalvento

italieEind juli – begin augustus trokken we met de kinderen naar Italie. We hadden Toscane 2 jaar geleden al eens bezocht, maar dit was zo een meevaller geweest dat we op zoek zijn gegaan naar de perfecte verblijfplaats om zowel te kunnen relaxen en dingen te kunnen bezoeken. Na een online zoektocht kwamen we al snel terecht bij Borgo Casalvento.

Een domein met:
• 6 appartementen/huisjes
• groot zwembad
• kinderzwembad
• moestuin
• WIFI
• …

De commentaren op verschillende sites als Zoover, etc waren zeer positief dus boeken was de boodschap. Een klein jaar op voorhand bleek er nog maar 1 huisje vrij in 1 bepaalde week…
Borgo Cassalvento maakte zijn naam als ultieme “trip met kids”-locatie al snel waar. De grote tuin had naast een apart (!!) kinderzwembad immers ook nog een ping-pong tafel, een tafelvoetbal en een speelplein ter beschikking. Door het beperkte aantal huisjes was het er ook altijd zeer rustig en ideaal om een kleurtje op te doen.

Ons “huisje” had een ruime living met eetplaats en open keuken, 2 badkamers en 3 slaapkamers. Daarnaast zijn er ook alle faciliteiten om te koken (of BBQ’en) en te wassen.
De Borgo ligt ongeveer op 30min van Firenze en dus ideaal om de buurt te bezoeken. Wij hebben zowat elke dag een uitstap gemaakt:

– Cinque Terre (zie foto: AANRADER)
– Pisa
– Siena
– Lucca
– Livorno
– Firenze
– Chianti-streek

italie2

Overweeg je om naar Toscane te gaan, boek dan snel via http://www.borgocasalvento.it/eng/0borgocasalvento.html. Want in de zomermaanden zijn er heel wat vaste klanten. Volgens de uitbaters zijn juni en september ook meer dan de moeite voor een bezoek.

Leave a Reply