KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Krokusvakantie: Tips uit Oostende en Gent

Krokusvakantie: Tips uit Oostende en Gent

Hoera! De krokusvakantie staat voor deur. Het ideale moment om de nodige quality-time met de kroost door te brengen. Nog geen inspiratie? Wij geven je alvast de nodige inspiratie uit Oostende en Gent.

Oostende

De Waanzinnige Boomhut Doe-expo

Op 15 februari keert De Waanzinnige Boomhut terug naar Fort Napoleon in Oostende. Verwacht je aan een interactieve en speelse expo die ook de creativiteit zal prikkelen. Andy en Terry, de bedenkers van de Waanzinnige-Boomhutboeken, hebben zichzelf  flink in de nesten gewerkt: ze zijn door de Verhaalpolitie opgesloten in de gevangenis!

Deze expo is een must voor alle fans van deze waanzinnig populaire boeken.

Meer info: Klik hier

De Waanzinnige Boomhut Zoektocht

Andy en Terry zetten deze keer ook het stadscentrum van Oostende op zijn kop. In een spannende zoektocht, met heel wat leuke opdrachten, doorkruis je het winkelcentrum van Oostende op zoek naar het codewoord. Alle kinderen die deelnemen aan deze zoektocht worden beloond met een leuke verrassing.

Meer info: klik hier

Nog meer inspiratie

Hangtime: Dit is een superleuk trampoline park. Ideaal dus om je dagje aan zee te combineren met een uurtje springplezier. Als ouder kan je trouwens genieten van een rustgevend moment en drankje in de gezellige “Hang Out” ruimte.

Puzzle Escape Room:Voor de iets oudere kinderen is een escape room altijd een voltreffer. Bij Puzzle in Oostende kies je tussen 2 super spannende ontsnappingsspellen.

* The Crystal Ship Kids Guide: In Oostende kan je meer dan 60 indrukwekkende street art werken vinden. Download de leuke kids guide en ga op verkenning in de stad.

Kindvriendelijke restaurant: Jilles Beer & Burgers

Reserveer een tafeltje bij Jilles Beer & Burgers. Ze serveren hier, zoals de naam al zegt, overheerlijke burgers. Voor je koters op kindermaat, voor de ouders met een lekker aangepast biertje. De leuke speelhoek en het cadeautje als ze hun bordje op hebben, maakt het plaatje compleet.

Meer info: klik hier

Zin om een nachtje te blijven? Ontdek hier enkele kindvriendelijke hotels in Oostende

Gent

Klein Festijn

Dit leuke kindertheaterfestival brengt tijdens de krokusvakantie een 20-tal voorstellingen naar Gent. Ideaal om je kinderen cultureel te inspireren in combinatie met een dagje stad.

Meer info: klik hier

J.E.F. – Jeugdfilmfestival

Ook dit jaar is het Jeugdfilmfestival (of tegenwoordig kortweg J.E.F.) te gast in Gent. Er staan niet alleen premières op het programma van de betere jeugdfilms, maar ook heel wat workshops en een heus Gamelab. Met wat geluk scoor je ook een handtekening van één van de aanwezige acteurs.

Meer info: klik hier

Meer inspiratie?

* Ook het Huis van Alijn heeft krokuskriebels. Je ontdekt er hoe het dagelijks leven vroeger was. Verkleed je op je paasbest, blader samen in fotoalbums uit oma’s tijd en verwonder je over de oude filmpjes. Nostalgie op zijn best!

Kindvriendelijk lunchen: Eat Love Pizza

Pizza is altijd een voltreffer! Bij Eat Love Pizza maken ze de beste Italiaanse pizza’s, maar met lokale en duurzame ingrediënten. Ga dat proeven!

Meer info: klik hier

Zin om een nachtje te blijven? Ontdek hier enkele kindvriendelijke hotels in Gent

Leave a Reply

Your email address will not be published.