KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Krokusvakantie: Tips uit Oostende en Gent

Krokusvakantie: Tips uit Oostende en Gent

Hoera! De krokusvakantie staat voor deur. Het ideale moment om de nodige quality-time met de kroost door te brengen. Nog geen inspiratie? Wij tippen alvast enkele steden waar je zonder problemen een dagje (of twee) doorbrengt zonder enige verveling.

Oostende

Grote kunst voor Kleine Kenners

Op 10 februari start in de Fort Napoleon een nieuwe kindvriendelijke expo. Deze opvolger van De Waanzinnige Boomhut klinkt alvast zeer belovend en is gebaseerd op een kinderboek van Thaïs Vanderheyden. Warre Borremans neemt je mee langs kindvriendelijke (en grappige versies) van wereldberoemde schilderijen. Alleen blijft het laatste schilderij gestolen… Wat volgt is een spannende speurtocht door de kelder van Fort Napoleon met leuke en spannende doe-opdachten. Benieuwd of jullie het schilderij kunnen terugvinden.

Meer info: Klik hier

VTM Kids Party & Ontdekkingstocht

Op 17 februari organiseert VTM Kids een te gekke party in Kursaal Oostende. Verwacht je aan  dance battles, animaties en veel leuke muziek! En voor de ouders… Is er een zalige relax lounge voorzien. De ideale manier om je krokusvakantie af te sluiten. Je kan trouwens de hele week op stap in Oostende met VTM Kids tijdens een spannende ontdekkingstocht door het winkelcentrum. Download het plan hier of loop vanaf 10 februari langs bij Toerisme Oostende.

Meer info: klik hier

Nog meer inspiratie

Hangtime: Oostende is sinds enkele maanden een superleuk trampoline park rijker. Ideaal dus om je dagje aan zee te combineren met een uurtje springplezier. Als ouder kan je trouwens genieten van een rustgevend moment en drankje in de gezellige “Hang Out” ruimte.

Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam: Deze expo met Jan Fabre als curator brengt kunstwerken van wereldtoppers op meer dan 20 locaties in Oostende. Vraag bij een bezoek naar het leuke en kindvriendelijke parcours: Het Vlot a la Carte!

* The Crystal Ship Kids Guide: In Oostende kan je meer dan 40 indrukwekkende street art werken vinden. Download de leuke kids guide en ga op verkenning in de stad.

Kindvriendelijke restaurant: Jilles Beer & Burgers

Reserveer een tafeltje bij Jilles Beer & Burgers. Ze serveren hier, zoals de naam al zegt, overheerlijke burgers. Voor je koters op kindermaar, voor de ouders met een lekker aangepast biertje. De leuke speelhoek en het cadeautje als ze hun bordje op hebben, maakt het plaatje compleet.

Meer info: klik hier

Zin om een nachtje te blijven? Ontdek hier enkele kindvriendelijke hotels in Oostende

Gent

Hello, Robot!

Met een tienerzoon die fan is technologie en Star Wars staat deze expo in het Designmuseum in Gent al even op ons lijstje. In deze gaat dieper in op de relatie tussen mens en technologie en onderzoekt hoe groot de afstand tussen de twee nog is. Je kan er bovendien de enige echte R2-D2 uit Star Wars bewonderen. De ideale selfie 😉

Meer info: klik hier

J.E.F. – Jeugdfilmfestival

Ook dit jaar is het Jeugdfilmfestival (of tegenwoordig kortweg J.E.F. te gast in Gent. Er staan niet alleen premières op het programma van de betere jeugdfilms, maar ook heel wat workshops. Zo kan je in bibliotheek De Krook een masterclass video volgen waarbij je met 2 regisseurs een videoclip kan opnemen. Met wat geluk scoor je ook een handtekening van één van de aanwezige acteurs.

Meer info: klik hier

Meer inspiratie?

* Ook het Huis van Alijn heeft krokuskriebels. Je ontdekt er hoe het dagelijks leven vroeger was. Verkleed je op je paasbest, blader samen in fotoalbums uit oma’s tijd en verwonder je over de oude filmpjes. Nostalgie op zijn best!

* In het S.M.A.K. loopt momenteel de tentoonstelling “Gerhard Richter | Over Schilderen”. Dankzij een bijzonder ontdekkingstochtboekje “Kom en voel de BLUR” verdiepen kinderen zich helemaal in de wereld van Richter.

Kindvriendelijk lunchen: Amelie + Moi

Amélie+Moi, een paradijs voor kinderen (en ouders), is een combinatie van café, shop en ontmoetingsruimte. Het eten en drinken is afgestemd op kinderen en de winkel is gevuld met duurzame kinderkleding en speelgoed.

Meer info: klik hier

Leave a Reply