KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

9 keer kindvriendelijk in Oostende deze zomer

9 keer kindvriendelijk in Oostende deze zomer

Oostende heeft dit jaar weer een super familie- en kindvriendelijk zomerprogramma in elkaar gestoken. Als trotse inwoners van de Stad aan Zee geven we jullie graag een overzicht van de niet-te-missen evenementen met kinderen.

 1. Zandscultpurenfestival

  18/06 – 04/09
  Groot Strand thv Westelijke Strekdam

  Dit bijzonder exclusieve jaarlijks festival met als thema ‘Wereldsterren in zand’ opent z’n zandpoorten voor het publiek vanaf zaterdag 18 juni. Een gigantisch labyrinth van 10.000 m² met de voornaamste legendes uit de film, muziek en sportcultuur in de hoofdrollen.

  Website: klik hier

 2. Dinos Alive

  29/06 – 04/09
  Kursaal Oostende

  Dinos Alive is een teletijdmachine die je miljoenen jaren terug de tijd in stuurt naar het verhaal van de grootste landdieren die ooit hebben geleefd: de dinosaurussen. Een fascinerende reis naar de absolute heersers die 140 miljoen jaar lang de scepter zwaaiden in het dierenrijk. Het enige wat nu nog overblijft van deze kolossen zijn botten en de machtige expo Dinos Alive in Kursaal Oostende deze zomer. Kom langs… als je durft!

  Website: Klik hier

 3. Fans

  t.e.m. 04/09
  Venetiaanse Gaanderijen

  Sport en Erfgoed gaan hand in hand in de expo FANS, een erfgoedtentoonstelling rond het nationale voetbalelftal. De tentoonstelling brengt unieke collecties voetbalshirts, foto’s, beeldfragmenten en andere verzamelobjecten samen. Je kan er ook zelf scoren op de reusachtige voetbaltafel of deelnemen aan een interactieve voetbalquiz.

  Website: klik hier

 4. The Color Run

  03/07
  Klein Strand

  The Color Run is een loop over 5 km waarbij de duizenden deelnemers in een wit t-shirt starten. Elke kilometer krijgen ze een wolk van kleurenpoeder over zich heen die hen van kop tot teen kleurt. Niet alleen leuk voor de grote mensen, maar ook een unieke belevenis voor kinderen. De onze zullen alvast aan de start staan.

  Website: klik hier

 5. Oostende Koerse

  elke maandag van 04/07 tot 29/08
  Wellington Hippodroom

  Paardenrennen zijn meestal niet de meest toegankelijke events. Oostende Koerse druist helemaal tegen deze traditie in en zorgt ervoor dat jong en oud, groot en klein kunnen genieten van dit spektakel. Elke maandag tijdens de zomer staan er verschillende races op het programma. Niet alleen de rennen zijn fascinerend voor de kinderen, er wordt ook gezorgd voor leuke animatie.

  Website: klik hier

 6.  Vuurwerkfestival Oostende

  11, 18, 21, 25/07 & 01, 08, 15/08
  23.00 uur (juli) 22.30 uur (aug)
  Groot Strand / op 15/08: Strand Mariakerke

  Het vuurwerk op maandag blijft telkens één van de toppers voor onze kinderen. We eten meestal iets in één van de Oostendse strandbars en wandelen dan met de kinderen naar het vuurwerk. Ze blijven elke keer verbaast van de magie in de lucht.
  Tip: Wij nemen altijd gehoorbescherming mee voor het geluid.

  Website: klik hier

 7. 3D World Magic & fun

  16/07 – 28/08
  Parking Diksmuidestraat Mariakerke

  We bezochten deze expo vorig jaar reeds in Koksijde en zijn blij dat hij deze keer in Oostende staat. Naast de vele 3D tekeningen is er deze keer ook een augmented reality video. Geen idee wat je daarbij moet voorstellen? Bekijk dan zeker de video hieronder.

  Website: klik hier

 8. Dirty Dancing

  26/07 – 07/08
  Kursaal Oostende

  Toegegeven: Dirty Dancing is misschien niet het meest kindvriendelijke evenement deze zomer, maar met een dansgekke dochter thuis wil je dit toch niet missen? Lilou mist zelden een ballet of dansshow in het Kursaal en deze staat dus ook op haar lijstje.

  Website: Klik hier

 9. Theater aan Zee – Familiepark

  28/07 – 06/08
  Leopoldpark & diverse locaties

  TAZ is het grootste en belangrijkste theaterfestival van het land. Er heerst tijdens Theater aan Zee in heel Oostende een soort vrije en creatieve sfeer. Naast de vele voorstellingen voor volwassenen pakt TAZ ook jaarlijks uit met een superleuk familiepark. Dit jaar staan hier onder andere de Piepkes (Manifeest) en Jan de Smet (Steek je vinger in de lucht) op het programma.
  Goed om weten: TAZ wordt dit jaar 20, dus verwacht je aan een extra groot feest.

  Website: klik hier

Extra tip: The Crystal Ship

Tijdens de paasvakantie werd Oostende even de hoofdstad van de Street Art. Meer dan 20 (inter)nationale kunstenaars gingen in de Oostendse openbare ruimte aan de slag om gigantische muurschilderingen te maken. Al deze werken zijn nu gebundeld in een fiets- en wandeltocht. Ideaal om zowel de binnenstad als de groene rand van Oostende te verkennen.

Download je gratis wandelplan op deze website.

Leave a Reply