KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Kindvriendelijk Brabant: Efteling & Beekse Bergen

Kindvriendelijk Brabant: Efteling & Beekse Bergen

Op uitnodiging van Visit Brabant trokken we enkele weken geleden richting Brabant. De Beekse Bergen stonden al een eeuwigheid op onze wish-list en onze dochter was nog nooit in de Efteling geweest. Dit alles in combinatie met een afsluitend diner in Tilburg waren de perfecte ingrediënten voor een onvergetelijk weekend in Brabant.

We zetten vrijdagnamiddag na school onmiddellijk koers richting Bosrijk, het vakantiepark van De Efteling. We sliepen hier in een leuk appartementje in het zogenaamde Landhuys, inclusief keukentje, 4 slaapmutsen van Klaas Vaak en een aparte kamer voor de kinderen. Omdat het park al gesloten was, besloten we te eten in het restaurant van Bosrijk: Het Eethuys. Terwijl de dochter voor zekerheid koos met een frikandel, deelden wij met Kamiel een houthakkerspan: een pot gevuld met biefstuk, spare-ribs, spek, worstjes, heerlijke patatjes en groenten. We hebben onze keuze niet beklaagd want dit gerecht was lekker en absoluut een koopje voor 15.95 euro. Toen de kinderen zelf hun ijsje mochten versieren, was de avond helemaal geslaagd. Tijd om de slaapmutsjes aan te doen en te gaan slapen.
Brabant

De volgende ochtend mochten we, net als alle gasten die overnachten in De Efteling, een half uurtje vroeger in het park. We kozen ervoor om van deze tijd gebruik te maken om rustig door het befaamde Sprookjesbos te dwalen zonder pottekijkers. Zoon en dochter genoten van de sprookjes en leuke animaties en ook voor mama en papa was dit heerlijke nostalgie. Vooral De Sprookjesboom sprak tot de verbeelding. Ondanks dat het best druk was in het park, viel het ons op dat we verder nooit ongelooflijk lang moesten aanschuiven. Alleen voor de toppers Joris en de draak en de Vliegende Hollander moesten we meer dan half uurtje aanschuiven. Een overzichtje van ons topattracties volgt snel in een andere blog. Onze dag in de Efteling afsluiten deden we met de zeer indrukwekkende Raveleijn Show en een diner in het Raveleijn restaurant. Beide waren een absolute aanrader om een dagje Efteling helemaal compleet te maken.
Brabant
Brabant

Zondagochtend kozen we voor comfort en lieten we een ontbijt leveren aan onze kamer in Bosrijk alvorens naar Beekse Bergen te trekken. Dit dierenpark stond al zeer lang op ons lijstje. We waren dus extra verheugd dat we in het begin van de dag een privé-ranger en jeep kregen voor een privé-safari. We verlieten de traditionele paadjes en gingen off-road tot vlakbij de giraffen, zebra’s en andere wilde dieren. Het grootste privilege was echter onze backstage tour bij de olifanten. We waren letterlijke een slurfje verwijderd van het baby-olifantje Madiba. Na deze tour gingen we zelf te voet, met de boot en zelfs onze eigen wagen op stap door het park. We waren meermaals onder de indruk van de aanpak van Beekse Bergen. Geen kleine kooien, maar gigantische landschappen met dieren. Je waant je effectief op safari in Afrika.
Brabant
Brabant

Het hoeft niet gezegd dat we een toptijd hadden in De Efteling en De Beekse Bergen, maar Tilburg gaf ons een passend afscheid. Na een korte wandeling door de binnenstad (winkels zijn er elke zondag open) gingen we naar restaurant Heavens Kitchen. Dit restaurant was voor ons het synoniem voor een perfecte afsluiter: een relaxte sfeer, heerlijke barbecue vlees, supervriendelijke bediening en een lekker wijntje.
Heavens kitchen
Heavens kitchen

Ons weekendje Brabant had nog enkele dagen langer mogen duren. We kunnen de combinatie Beekse Bergen, De Efteling en een etentje in Tilburg alvast aanbevelen: afwisselend, leerrijk, pure fun en ook nog eens lekker. We waren een zeer relaxt en gelukkig #kidsentrips-gezinnetje toen we terugkeerden naar Oostende.

Brabant, u ziet ons nog terug.

Wil je zelf een overnachting boeken in Bosrijk? Klik snel hier.