KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Kinderen op kamp? 4 handige inpaktips

Kinderen op kamp? 4 handige inpaktips

Als trouwe zeescouts gaan onze kinderen ook weer deze zomer op kamp. Het inpakken is altijd een hele klus, maar we zorgen er voor dat ze niet te veel tijd hoeven te verliezen op kamp met het zoeken naar kleding. We geven jullie alvast onze inpaktips.

De materiaalbox

Voor ons geen koffer of rugzak, maar een stevige materiaalbox als valies. Je hebt hier veel plaats om dingen mooi weg te stoppen, de box is superstevig en je kan hem rollen. Ook voor het vervoer naar het kamp is de box super handig, want je kan er perfect op stapelen.

Je vindt ze in de meeste Do it Yourself winkels als Gamma en Hubo.

koffer

Vershoudzakjes van Ikea

We maken voor elke dag een pakketje klaar met de juiste kleding voor die dag. Zo hoeven de kinderen hun hele valies niet overhoop te halen om een outfit te zoeken. Bovendien kan je er zo als ouder voor zorgen dat ze een beetje deftig gekleed zijn. Onze dochter kan nog niet lezen, dus tekenen we per dag een symbooltje op het zakje. Zo weet ook zij perfect wat ze wanneer moet aantrekken.

De vershoudzakjes van Ikea hebben het perfecte formaat voor 1 pakketje kleding.

zakjes

Mini-flesjes shampoo

We nemen ook geen risico met hun toiletzakje. Een hele bus shampoo of douchegel kan alleen maar uitlopen. Daarom kochten we in IKEA mini-flesjes waar we shampoo en douchegel indoen. Zo hebben ze net voldoende mee en weten ze goed wat ze moeten gebruiken onder de douche.

Inpakken kamp

De zelfopbazende slaapmat

Als Kamiel en Lilou op tentenkamp gaan, dan slapen ze de hele week op een matje. Om hun toch wat zachter te laten liggen, kochten we een zelfopblazend matje bij Decathlon.

Inpakken kamp

Leave a Reply

Your email address will not be published.