KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Kerstvakantie met kinderen

Kerstvakantie met kinderen

De kerstvakantie staat voor de deur. De ideale tijd voor wat quality time met de kroost. Gelukkig staat er in België en net er buiten genoeg op de agenda om je geen seconde te vervelen. We geven met plezier enkele tips om deze kerstvakantie met kinderen door te komen:

Winter in Oostende

Oostende vernieuwde vorig jaar de hele winterbeleving en deze is magisch te noemen voor het hele gezien. In de winkelstraat vind je een lichttunnel van maar liefst 185 meter. Dagelijks staan er hier 4 lichtshows gepland met de meer dan 230.000 lichtjes. Een absolute must see. Ook Winter in het Park, de kerstmarkt met ijspiste, is een topper. Je schaatst hier op de vijver van het Leopoldpark die omring is door tal van gezellige standjes. Eén van deze kerststalletjes huist de koudste escape room ter wereld. Tot slot kan je ook nog terecht op het wapenplein voor een bezoek aan het huis van de kerstman.

Ontdek hier volledige programma: www.winterinoostende.be

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Winterefteling

De Efteling is altijd magisch, maar in de winter misschien nog net een beetje meer. Heel het park wordt tijdens de wintermaanden omgetoverd tot een winters landschap. Je kan er naast schaatsen, ook je ski’s aantrekken op de langlaufpiste. Verwacht je ook aan heel wat winteranimatie.

Tip: je kan je bezoek aan de Efteling combineren met een tripje naar De Beekse Bergen. Lees hier hoe wij dat deden.

Meer info: Klik hier

New photo by Pieter Hens / Google Photos

China light Zoo

Nog tot 13 januari

Verspreid door ZOO Antwerpen vind je tal van Chinese lichtobjecten. Mythische draken, sierlijke vogels, dieren geïnspireerd op die in de ZOO, bloemen, lantaarns, pagodes,… allemaal lichten ze na zonsondergang op en brengen ze de ZOO in een betoverende ban.

Meer info: klik hier

Gentse Winterfeesten

Ook Gent verveel je je absoluut niet tijdens de kerstvakantie. De Gentse Winterfeesten staan garant voor schaatsplezier op de ijspiste onder de stadshal en een rondje draaien in de kerstboom-draaimolen. In het Land van W’ijs in de Sint-Niklaaskerk is een een heus kinderdorp met doe-, speel-, en leeractiviteiten. Ook hier heeft de kerstman gezorgd voor een escape room. En ook het Gravensteen draagt zijn steentje bij en werd omgetoverd tot een winterwonderkasteel.

Alle info: www.gentsewinterfeesten.be

Een namiddagje in de bioscoop

Tijdens de kerstvakantie spelen er heel wat nieuwe kinderfilms. Volgende staan alvast op ons lijstje:

Ralph Breaks the Internet

Nachtwacht: De Poort der Zielen

Asterix & Obelix: Het geheim van de toverdrank