Kerstvakantie met kinderen

De kerstvakantie staat voor de deur. De ideale tijd voor wat quality time met de kroost. Gelukkig staat er in België (en daarbuiten) genoeg op de agenda om je geen seconde te vervelen. We geven met plezier enkele tips om deze kerstvakantie met kinderen door te komen.:

 1. Kerstmarkten

  Op zowat elke plein in ons landje staat er wel een kerstmarkt, maar ze zijn niet allemaal even kindvriendelijk. Het gezellige winterland in Hasselt combineert een schaatspiste en gezellige chalets, met heel wat kermisattracties. Ben je een echte fan van schaatsen? Dan moet je in Oostende zijn. Het overdekte Winterijs heeft een afzonderlijke schaatspiste voor kinderen en heel wat leuke drankkraampjes. Tot slot krijgen ook de Gentse Winterfeesten een 10/10 voor sfeer en gezelligheid.

  Alle info:
  Winterland Hasselt
  Winterijs Oostende
  Gentse Winterfeesten

 2. Wintercircus Arlette Hanson

  Wanneer een clown het burgemeesterschap overneemt, staat de stad op zijn kop: de inwoners lopen op hun handen, vliegen door de lucht, klimmen en klauteren al kibbelend de trapeze op en af en draaien indrukwekkende salto’s en pirouettes. Wintercircus Arlette Hanson komt op 4 januari naar Ethias Theater Hasselt en op 5 januari naar Capitole Gent met de adembenemende familievoorstelling ‘Koud Kunstje!’.

  Meer info: klik hier

 3. Winterefteling

  De Efteling is altijd magisch, maar in de winter misschien nog net een beetje meer. Heel het park wordt tijdens de wintermaanden omgetoverd tot een winters landschap. Je kan er naast schaatsen, ook je ski’s aantrekken op de langlaufpiste. Verwacht je ook aan heel wat winteranimatie.

  Tip: je kan je bezoek aan de Efteling combineren met een tripje naar De Beekse Bergen. Lees hier hoe wij dat deden.

 4. De bioscoop: Vaïana

  Deze misschien wat zomerse film van Disney speelt recent in de bioscoop en zal ook nog tijdens de kerstvakantie op de planning staan. De avontuurlijke en dappere Vaiana heeft één grote missie: de oceaan overzeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod, Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

 5. China light Zoo

  Nog tot 15 januari

  Verspreid door ZOO Antwerpen vind je tal van Chinese lichtobjecten. Mythische draken, sierlijke vogels, dieren geïnspireerd op die in de ZOO, bloemen, lantaarns, pagodes,… allemaal lichten ze na zonsondergang op en brengen ze de ZOO in een betoverende ban.

  Meer info: klik hier