KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Kapitein Winokio kaapt Fort Napoleon

Kapitein Winokio kaapt Fort Napoleon

Wie kinderen in huis heeft kent ongetwijfeld Kapitein Winokio. Deze kinderheld is het perfecte alternatief voor het grote geweld van Studio 100. De leukste kapitein van het land palmt deze zomer Fort Napoleon in met zijn eerste interactieve doe-expo. Fort Napoleon in Oostende was eerder al locatie voor de leuke spiekpietjes-expo, Grote Kunst voor Kleine Kenners of de De Waanzinnige Boomhut.

Foto: Toerisme Oostende vzw

De tentoonstellingen van Kapitein Winokio is onderverdeeld in 2 delen. Op de bovenverdieping wordt het verhaal van de kleine kapitein vertelt. Dit is een nieuw, en semi-autobiografisch boekje over het leven van de kapitein. Het verhaal staat afgebeeld op levensgrote prenten. Terwijl de ouders kunnen lezen, is er voor de kinderen een grappige audio-guide, met de stem van Kapitein Winokio die het verhaal voorleest. Tussen de verschillende panelen door ontdek je meer over het hoe en waarom van Kapitein Winokio. Bovendien kan je ook een kijkje nemen in de kleerkast van de kapitein.

Foto: Toerisme Oostende vzw

Op de benedenverdieping staat plezier centraal. Buiten, binnen de muren van het Fort, staan er verschillende strandkabines opgesteld waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Van een spiegelpaleis, ballenbad tot creatieve kabines waar ze zelf muziek kunnen maken. Dit alles natuurlijk op de tonen van Kapitein Winokio.

Foto: Toerisme Oostende vzw
Foto: Toerisme Oostende vzw

Alsof dat nog niet genoeg is, vind je in Fort Napoleon ook een leuke pop-up zomerbar met heerlijk terras. De perfecte plek om de expo door te spoelen met een frisse cocktail.

Fort Winokio is elke dag open (behalve maandag) van 10.00 tot 18.00 uur. Op zondag 25 augustus staan er 3 dakconcerten van Kapitein Winokio gepland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.