KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Kamiel Leest: De keukenprins van Mocano

Kamiel Leest: De keukenprins van Mocano

Kamiel is een echte boekenwurm, als het moet leest hij makkelijk een boek per dag. In onze nieuwe rubriek “Kamiel Leest” interviewen we hem regelmatig over de boeken die hij gelezen heeft. We starten vandaag met de boekenreeks “De Keukenprins van Mocano” die ondertussen bestaat uit 3 boeken:

1. Het geheim achter het fornuis
2. Koekjes voor de Koningin
3. Reis naar het Hoge Noorden

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Waarover gaan deze boeken?

Kamiel: “Deze boeken gaan over een jongen, Maximiliaan Leeuwenhart de Prins (Max), wiens papa de prins van Mocano is en wiens mama een ontdekkingsreiziger is die een nieuw land ontdekt aan de Zuidpool. Aangezien zijn papa gaan helpen regeren is in Mocano en zijn mama nooit thuis is, woont Max bij zijn tante Kokkie. Tante Kokkie is kok in een kolossale gevangeniskeuken en maakt de lekkerste gerechten. Er zijn zelfs mensen die een diefstal plegen om naar de gevangenis te mogen.

Max beleeft in elk boek knotsgekke avonturen. Het eerste boek in de reeks speelt zich af in de gevangenis, terwijl hij in de andere boeken er op uit trekt.”

Wie zijn naast Max de hoofdpersonages in de boeken?

Trixie: De vriendin van Max
Gertrude aka Kokkie: De tante van Max en kokkin van de gevangeniskeuken
Gustaaf: De vriend van Kokkie

Wat vind je zo leuk aan deze boeken?

“De boeken doen me wat denken aan deze van “De Waanzinnige Boomhut”. Er staan ook heel veel prentjes in die de tekst tot leven laat komen en ze zijn bovendien ook minstens even grappig. Net als in “De Waanzinnige Boomhut” kan en mag alles. De drie boeken van “De Keukenprins van Mocano” zijn bovendien superspannend. Eens je begint te lezen is het moeilijk om te stoppen.”

Wat vond je het leukste boek uit de reeks?

“Ik vond het eerste boek “Het Geheim achter het fornuis” echt superspannend en leuk. Max en Trixie ontdekken in dit boek een geheime gang in het fornuis en ze gaan op verkenning. Ze ontdekken een kist met stenen en nemen een steen mee naar huis. De volgende ochtend is deze steen veranderd in een superzeldzame hagedis. Als ze in de krant lezen dat een dief 10 van deze zeldzame dieren ontvoerd heeft, trekken ze op onderzoek uit. Maar ook de andere twee boeken uit de reeks waren eigenlijk superleuk.”

Het laatste boek gaat over Het Hoge Noorden. Vertel daar eens wat meer over?

“De papa van Kokkie woont in Het Hoge Noorden, maar hij is weggelopen omdat haar broers de hele tijd ruzie maken. Max trekt er samen met Kokkie en Trixie op uit om de papa van Kokkie te zoeken. In Het Hoge Noorden ligt het natuurlijk vol sneeuw wat de zoektocht niet makkelijker maakt.

Ik vond vooral de elanden, Balder en Ludde grappig. Zij vervoerden Kokkie, Trixie en Max tijdens hun zoektocht. Balder was superkoppig en luisterde dus niet altijd naar de instructies. Om de papa van Kokkie te vinden moesten ze helemaal achter de Berenberg door het wolvenbos. Je kan dus al raden dat dit een superspannend verhaal was.”

Praktische info

Titel: De Keukenprins van Mocano
Auteurs: Mathilda Masters & Georgien Overwater
Uitgever: Lannoo

Meer info: klik hier