Javea: even ontsnappen met interhome

De combinatie van enkele feestdagen en pedagogische studiedagen begin juni waren de perfecte aanleiding om een weekje naar Spanje te trekken. De vriendelijke mensen van Interhome gaven ons de kans om een vakantiehuisje te testen in Javea. Dit is een relatief klein stadje aan de Middellandse Zee en ligt ongeveer in het midden tussen Alicante en Valencia . En dat was meer dan een meevaller…

We vlogen vanaf de luchthaven van Oostende (lekker makkelijk) naar Alicante. Javea

We hadden online een auto gehuurd bij ClickRent vlakbij de luchthaven. Na wat online research bleken zij ons de scherpste prijs aan te bieden en achteraf gezien ook nog eens een supergoeie service (lees: aanrader!). Een ritje van een goed uurtje bracht ons bij het Interhome kantoor in Javea. Na een vriendelijke onthaal en wat praktische zaken kregen we de sleutel van onze woning in Balcon al Mar op een 5tal minuten rijden van het strand.  Ons vakantiehuisje had een eigen zwembad en een outdoor barbecue, dus heel veel kon er vanaf dan niet meer mislopen.
Javea
Javea

We hadden na een drukke periode thuis nood aan weinig regeltjes en verplichtingen. Dankzij onze interhome konden we zelf ons schema bepalen: ontbijten wanneer we wilden, uit eten gaan wanneer we er zin in hadden of gewoon ‘s avonds de barbecue aansteken en een flesje wijn open doen. Die vrijheid in combinatie met een eigen wagen, gaven ons ook de mogelijkheid om de regio te verkennen.

Ook dit was een absolute meevaller. In de regio wonen heel wat 2e verblijvers, maar ook niet te veel. Wat zorgde voor een gezellige drukte. Javea zelf heeft een fantastische baai met heel wat leuke restaurants.
Javea
Javea
Javea

Je kan in de omgeving ook heerlijke wandelingen maken langs de rotsen, die geven uit op fantastische viewpoints over de Middellandse zee. Het is een absolute aanrader om eens langs de oude vuurtoren te gaan.

Javea
Javea
De laatste dag trokken we er ook met een bootje op uit om te gaan snorkelen. De boottocht bracht ons tot vlakbij de grotten, die je met een kano of SUP effectief kan verkennen, om te eindigen in een kleine verlaten baai om te snorkelen. Hoewel het water zo zuiver was dat je de vissen zelfs van op het oppervlak kon zien.
Javea
Javea
Javea was voor ons de perfecte plek om een weekje te vluchten van de realiteit. Op het einde van de vakantie waren we zelf al vakantiehuisjes aan het bekijken, want het is zeker: ze zien ons nog terug! Tot we ons eigen huisje kunnen betalen, zoeken we naar de perfecte vakantiewoning bij Interhome.
Javea
Javea
Javea
Javea

 

Zelf op zoek naar een vakantiehuisje? Neem een kijkje op de site van Interhome.