KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

5 tips voor de herfstvakantie (buiten Oostende)

5 tips voor de herfstvakantie (buiten Oostende)

Volgend weekend start de herfstvakantie. De eerste weersvoorspellingen zien er goed uit, dus thuis blijven is geen optie. We gaven eerder al de enkele tips voor Oostende, maar we kijken graag ook even buiten onze stadsgrenzen.

Rode Hond
3 > 6 november – Leuven

In Leuven staat alweer de 11e editie van dit feestelijk kunstenfestival voor kinderen op het programma. Het festival is bijna even besmettelijk als de gelijknamige ziekte. Een bonte mix van theater, literatuur, film, muziek en workshops nemen van  donderdag 3 tot zondag 6 november Leuven in.

Ontdek het volledige programma hier.

Krik Krak
2 > 6 november – Brugge

De verschillende Brugse cultuurhuizen openen tijdens de vakantie kun deuren voor groot en klein. Verwacht je aan een spannende ontdekkingsreis door de verschillende musea. Zet zeker het slotfeest 6 november in je agenda.

Meer weten? klik dan snel hier.

Boekenbeurs
> 11 november – Antwerpen

Onder het motto “ken je klassiekers” is een bezoek aan de boekenbeurs een absolute must. Misschien niet helemaal ideaal voor kleuters, maar voor kinderen uit het lagere onderwijs is de boekenbeurs een aanrader. Hier prikkel je hun zin om te lezen en kan je samen onderzoeken welke boeken hun interesse wegdragen. Er staan dagelijks ook heel wat signeersessies op de planning.

Breng zeker een bezoekje aan de website.

Fotomuseum Antwerpen
Antwerpen

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar onze kinderen hebben een kleine verslaving wat betreft het nemen van foto’s. Eens ze een smartphone of tablet in hun handen hebben, gaan ze volledig los. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat een bezoek aan het fotomuseum in Antwerpen hoog op ons verlanglijstje staat. Met de speciale smARTfotobox wordt het bezoek ongetwijfeld nog spannender. Deze box zit vol doe, zoek en foto-opdrachten

Alle praktische informatie kan je hier vinden.

Harry Potter
Brussel

Veel extra info is ongetwijfeld niet nodig. De Harry Potter expo loopt nog steeds in Brussel en is een absolute must voor alle fans. Dit is een unieke kans om verschillende decors en interactieve elementen uit de film te ontdekken.

Plan je bezoek hier.

Je leest het goed. Zowel in Oostende als daarbuiten is er geen enkele reden tot verveling.