KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Weenect: GPS voor kinderen

Weenect: GPS voor kinderen

Toen we enkele maanden geleden de vraag kregen of we Weenect, een GPS voor kinderen, wilden testen, waren we niet echt dolenthousiast. We hadden wel eens gesproken over zo een horloge met ingebouwde GPS, maar de stap tot aankoop hebben we nooit gezet. Bezorgd zijn om je kind is één ding, maar het echt overal volgen, leek ons toch wat overdreven. Een test was de perfecte manier om een antwoord te krijgen op onze vragen…

Weenect is eigenlijk een mini-GSM voor je kinderen. Het bakje komt met een handig waterbestendig zakje dat je makkelijk kan vast maken aan een jas of boekentas. Je kan er niet alleen je kind mee volgen, maar de kinderen kunnen door middel van een noodknop ook een oproep doen naar een vooraf ingesteld nummer. Met de drie knopjes aan de zijkant kan ook een vooraf ingestelde SMS gezonden worden.

Weenect, gps voor kinderen

De locatie van je kind kan je zien via een webinterface of een applicatie. Deze heeft ook de mogelijkheid om zones in te stellen (school, thuis, …). Telkens je kind deze zone binnen- of buitengaat krijg je een melding.

Weenect in de praktijk

We moeten hier even eerlijk zijn. Het feit dat het om een apart bakje gaat, was niet echt ideaal voor ons. We hebben ettelijke keren de zin “ah, nu had die Weenect echt handig geweest” uitgesproken, maar vergaten hem al te vaak thuis. Ook op het strand, waar het niet altijd even makkelijk is om je kroost goed bij te houden, was het te moeilijk om hen het bakje mee te geven: bevestigen in hun zwembroekje was niet echt een optie.

Voor ons kwam de echte test tijdens het zomerkamp. Onze dochter van 6 en zoon van 8 op de trein afzetten en hopen dat ze goed op de bestemming kwamen, zorgde voor een beetje stress. We verstopten dus stiekem een bakje onderaan hun valies en konden hun trip zo perfect volgen. We waren dan ook supertevreden toen we een melding kregen via Weenect dat Lilou en Kamiel op de kampzone waren aangekomen. Gingen de GPS’jes dan toch onmisbaar worden in ons huishouden?

Niets bleek minder waar toen we op een gezellige kinderloze avond op het strand plots een noodoproep kregen, maar niet echt iets hoorde. Gelukkig hadden we veel vertrouwen in de leiding en bleef ook de locatie van de zoon en dochter ongewijzigd. De komende dagen volgde nog af en toe een noodoproep. De oorzaak: Kamiel die iets uit zijn valies nam en net wat te cveel rommelde. Dit gaf toch telkens een behoorlijk hulpeloos gevoel.

Wil dit nu zeggen dat de Weenect, gps voor kinderen nutteloos is? Absoluut niet. Heb je een kindje dat vaak wegloopt of elke dag alleen met de bus naar school moet, maar nog te jong is om een echte GSM mee te nemen? Dan kan deze gps voor kinderen echt een zegen zijn.

Alle info: website

Good om weten, er zijn ook speciale toestellen voor honden en katten 😉