KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Gezond ontbijt op kindermaat: bananenpannenkoek

Gezond ontbijt op kindermaat: bananenpannenkoek

Mijn vrouw en ik zijn niet echt de grootste ontbijters. Gelukkig hebben onze kinderen wel door dat dit de belangrijkste maaltijd van de dag is. Omdat ontbijtgranen en boterhammen met choco wel wat gaan vervelen en granola niet altijd een succes is, zijn we op zoek gegaan naar leuke alternatieven. Hun voorlopige favoriet zijn absoluut de bananenpannenkoekjes. Gelukkig zijn deze ook poepsimpel om te maken en gezond! We leggen graag even uit hoe je ze maakt.

Ingrediƫnten voor 6 kleine pannenkoekjes:

2 bananen
2 eitjes
1 theelepel bakpoeder

Bereiding

Je snijdt de bananen in stukjes en gooit ze samen met de eitjes en de theelepel bakpoeder in de blender. Eigenlijk is het moeilijkste werk nu al achter de rug. Je mixt alles ongeveer 1 minuutjes tot er geen brokjes meer zijn en je een mooi pannenkoeken deeg hebt. Daarna ben je al klaar om te bakken.

Je kiest best voor een kleine pan, anders zijn de pannenkoeken moeilijk om te draaien. Er mag een klein beetje boter in de pan zodat ze niet gaan plakken. Eens deze mooi gesmolten is, doe je een kleine pollepel deeg in de pan. Door de pan heen en weer te bewegen verspreidt het deeg zich mooi over de hele oppervlakte. Laat de onderkant gedurende enkele minuutjes bakken en draai de pannenkoek daarna om met behulp van een spatel. Enkele minuutjes later is het ontbijt klaar! Wij serveren met een beetje poedersuiker om het nog extra lekker te maken.

New photo by Pieter Hens / Google Photos