KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Getest: Villages Natures bij Disneyland Paris

Getest: Villages Natures bij Disneyland Paris

Moedig als we zijn en voor jullie plezier (en het onze) testen we op geregelde tijdstippen graag iets nieuws uit. Daarom trokken we onlangs naar Villages Natures Paris. Dit vakantiepark is ontstaan uit een samenwerking tussen de groep achter Center Parcs en Disneyland dus onze verwachtingen waren zeer hoog gespannen.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Villages Natures ligt valkbij het disneyhotel Davy Crocket Ranch  op een goeie 7 kilometer van Disneyland Paris. Het vakantiepark bestaat net als een Center Parcs uit verschillende huisjes en appartementen in een groene omgeving met een subtropisch zwembad en een kinderboerderij. In tegenstelling tot bij Center Parcs is er rond het subtropisch zwembad geen aquamundo, maar liggen de winkels en restaurant verspreid op een boulevard langs het centrale meer.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Slapen in Villages Natures Paris

Zoals de naam al zegt hebben de huisjes en het park de natuur als centraal thema. De huisjes en appartementen liggen rond verschillende vijvers met zwanen en eenden. Ze zijn stijlvol ingericht met alle comfort. Wij sliepen in een Cocoon VIP villa en hadden naast een ruime keuken, leefruimte ook 2 wellness badkamers met bubbelbad. Het huisje had ook een ruim terras om te relaxen.

Zwemmen in het Aqualagon

Het subtropisch zwembad was voor ons de absolute topper van dit park. Er zijn 7 spectaculaire glijbanen rond 2 centrale torens, waarvan er 6 open waren. Kamiel zijn favoriet was de racer, waarbij je een wedstrijdje supersnel naar beneden zoeven kan houden. Beneden ontdek je niet alleen de winnaar, maar ook je exacte tijd. Voor Lilou waren alle glijbanen toppers.

Verder heeft het Aqualagon in Villages Natures ook nog een supergroot buitenzwembad met stroomversnelling, een kleine glijbaan, fonteintjes en jacuzzi’s. Binnen is er natuurlijk nog een groot bad waar regelamtig golven opduiken.

Enig nadeel; het was eerder frisjes in en rond het zwembad.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Activiteiten in Villages Natures

Net zoals in Center Parcs biedt Villages Natures ook heel wat extra activiteiten aan. Denk aan mini-golf, boogschieten, wellness, … Wij kozen voor twee zaken die bij een bezoekje aan Centerparcs altijd op de planning staan. Een ponyrit met verzorging voor Lilou en een tocht op het avonturenpark voor onze beide koters.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

De ponyrit is altijd een topper, maar vooral het avonturenpark in de bomen was een absolute voltreffer. Na een introductieparcours mochten Kamiel en Lilou op eigen initiatief parcours afwerken die pasten bij hun skills. Lilou ging tot 4 meter hoog, maar Kamiel mocht al op 12 meter boven de grond. Alles was natuurlijk zeer goed beveiligd, maar het was superfijn om hen zelfstandig (met steun van ons op de grond) bezig te zien. Uiteindelijk spendeerden we meer dan 3 uur op dit parcours.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Met de BelleVie Farm en het Forest of Legends beschikt Villages Natures ook over twee speeltuinen die meer dan de moeite waard zijn. In de BelleVie Farm kunnen kinderen zich binnen uitleven, terwijl Forest of Legends een fantasierijk buitenspeelplein is.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Een bezoek aan Disneyland Paris is natuurlijk ook een absolute must. Onze tips hiervoor lees je hier.

Restaurants op Lakeside Promenade

In tegenstelling tot bij Center Parcs zijn de restaurants in Villages Natures niet verzameld in de agua dome, maar langs een promenade aan het meer. Op vandaag was dit de enigste teleurstelling in het park. De restaurants hadden niet voldoende capaciteit en personeel om een waardige service aan te bieden. Alle restaurants waren volzet en zeer slordig op piekmomenten, waardoor het personeel ook niet uiterst vriendelijk was. We hopen dat dit een kinderziekte was, want de Lakeside Promenade heeft alles om tot een gezellige boulevard uit te groeien.

Conclusie

Villages Natures is een vakantieparkt met ongelooflijk potentieel. Het groene idee, het uitwerken van de details, de activiteiten en het zwembad zijn ongelooflijke troeven. Ook de ligging vlakbij Parijs en Disneyland is helemaal top. We hopen dat ze de tijd nemen om de kinderziektes uit te roeien en de service te bieden die bij een park van deze standaard hoort.

Gaan wij nog terug? Absoluut!

Wil je ook gaan? Neem dan snel hier een kijkje!