KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Geluk voor Kinderen – Fort Napoleon in Oostende

Geluk voor Kinderen – Fort Napoleon in Oostende

Afgelopen zaterdag brachten we een bezoek aan “Geluk voor Kinderen” in Fort Napoleon. Deze site was enkele maanden geleden reeds de thuisbasis van De Spiekpietjes.

Geluk voor Kinderen is gebaseerd op de boeken van auteur Leo Bormans, die onder andere “The world book of hapiness” schreef. Tijdens deze expo dwaal je door de gangen van Fort Napoleon op zoek naar de 10 geluksvogels. De vogels Sporo, Kaketoe en hun vriendjes gidsen je door de expo en dagen je uit om jezelf beter te leren kennen. Ze stellen niet alleen vragen, maar helpen je ook concrete stappen te zetten om op zoek te gaan naar wat geluk voor jou betekent.

We nemen je aan de hand van deze foto’s mee tijdens ons bezoekje.

Fort Napoleon is een magische locatie in de duinen van Oostende.
Geluk voor KinderenGeluk voor Kinderen
Bij het begin van de expo krijg je een doe-boekje en enkele benodigdheden om zelfstandig de expo te kunnen ontdekken.
Geluk voor Kinderen
Geluk voor KinderenEerst leer je meer over de verschillende vogels en bijhorende stappen naar geluk. Bij de grote prenten moesten we telkens op zoek naar de juiste vogel en enkele vragen samen oplossen. Het is verrassend wat je te weten komt over de dromen van je kinderen. Geluk voor KinderenGeluk voor KinderenEens je alles hebt gelezen over de 10 vogels begint de zoektocht. Elke vogel heeft zich in Fort Napoleon verstopt en is verbonden aan een bijhorende opdracht. Deze opdracht staat telkens in verband met het gestelde doel.Geluk voor KinderenGeluk voor KinderenSlagen je kinderen er in de hoela-hoep 15 seconden in de lucht te houden, dan schenkt Fort Napoleon 50 cent aan Unicef. Lukt het niet op de sportieve manier, dan kan je het ook nog altijd doen zoals ons. Geluk voor KinderenDe ene opdracht is al wat sportiever dan de andere. Geluk voor KinderenGeluk voor KinderenGeluk voor KinderenEens je alle opdrachten hebt voltooid, kan je nog een berichtje achterlaten op de geluksmuur of een tekening maken. Geluk voor KinderenGeluk voor KinderenGeluk voor KinderenGeluk voor Kinderen is een aanrader om te bezoeken met kinderen tussen 6 en 12 jaar. Kamiel was gefascineerd door de vogels en vond het fijn om zelf op ontdekking te gaan. Lilou moesten we meer bij de hand nemen, maar ze genoot desondanks van de verschillende opdrachten.

Tip: combineer een bezoek aan Fort Napoleon zeker met een wandeling op de Oostendse Oosteroever. De ideale plek om uit te waaien en tot rust te komen. Je kan vanuit het centrum de gratis overzetboot nemen naar Oosteroever.

Geluk voor Kinderen

Fort Napoleon
Nog tot en met 10 april
www.gelukvoorkinderen.be

Leave a Reply