KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Disneyland Paris: Star Wars – Season of the Force

Disneyland Paris: Star Wars – Season of the Force

Het feit dat Star Wars dezer dagen in de kijker staat met heel wat nieuwe shows en animaties maakte onze twee kinderen helemaal enthousiast. Aangezien er heel wat leuke deals te boeken waren op de site van Disneyland Paris kozen we ervoor om een nacht in de Sequoia Lodge te boeken, inclusief 2 dagen park en halfpension. Om optimaal te kunnen genieten van dit verblijf vertrokken we donderdagavond al naar een hotel in de buurt en stonden we vrijdagochtend klaar voor de poorten van Disneyland Paris.

We zijn regelmatige bezoekers van het park en keken dus vooral uit naar alle nieuwe Star Wars animaties en shows.

Star Wars in Disneyland Paris

Het merendeel van de shows vindt plaats in het Walt Disney Studios Park, dus waren we op onze eerste dag vooral hier te vinden. Tussen de attracties en de ontmoetingen met andere Disney-figuren maakten we de nodige tijd voor al het Star Wars geweld.

Storm Troopers Patrol

Angstaanjagend voor sommigen, maar wij vinden de pakjes van de Storm Troopers Patrol uitermate cool. Tijdens hun dagelijkse patrouille nemen ze tijd voor foto’s, maar gaan ze ook op zoek naar bondgenoten en rebellen. Ben je verkleed als Darth Vader, dan krijg je misschien wel wat extra aandacht.
Disneyland Face the Force

First Order March

Tijdens deze show paraderen alle Storm Troopers door het Studios Park om te eindigen op de Production Courtyard. Als je hier op de eerste rij staat, krijg je de kans om oog in oog te staan met de Troopers. Captain Phasma en haar bataljon tonen met veel plezier hun krachten aan het publiek.
Disneyland Face the Force

Star Wars: A galaxy far, far away

Na de First Order March krijg je de kans om op hetzelfde podium verschillende Star Wars helden live in actie te zien. Chewbacca, R2D2, Darth Vader, … komen allemaal op het podium om hun kunsten te demonstreren.
Disneyland Face the Force
Disneyland Face the Force

Star Wars: A Galactic Celebration

De show op het kasteel in Disneyland Paris is wereldberoemd, maar het park pakt nu dus ook uit met een Star Wars show op het Tower Hotel in het Walt Disney Studios Park en deze is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Indrukwekkende projecties toveren het Tower Hotel om tot bekende scénes uit de verschillende Star Wars films.
Disneyland Face the Force
Disneyland Face the Force

Jedi Training Academy

Elke dag kunnen een kleine 100 kinderen deelnemen aan een Jedi training en een bijhorende show. Tijdens de training leren ze de belangrijkste moves met een Star Wars lichtsabel en krijgen ze een echt Jedi pak aangemeten. Daarna mogen de kinderen meespelen in een show in het Videopolis auditorium en nemen ze het persoonlijk het op tegen niemand minder dan Darth Vader. Let wel op: het aantal plaatsjes is beperkt, dus het is echt nodig om aan te schuiven eens het park opent.
Disneyland Face the Force
DSCF9445
Disneyland Face the Force

#Facetheforce

Een leuk extraatje is dat foto’s die gedeeld worden op instagram of twitter met #facetheforce kans maken om getoond te worden op het grote scherm in het Walt Disney Studios Park.

Maar er is meer…

Star Wars is een extra reden om naar Disneyland te trekken, maar er is natuurlijk nog heel wat meer. Wij deden deze keer wat minder attracties, maar namen extra tijd voor meet & greets en de parade. Onze dochter vond het fantastisch om handtekeningen te jagen van de bekendste Disney figuren, terwijl onze zoon toch eerder de spanning van de verschillende attracties opzocht.
Disneyland Face the Force
Disneyland Face the Force
Disneyland Face the Force
Disneyland Face the Force

Zelf ook een weekendje pannen naar Disneyland Paris? Neem dan snel een kijkje op de website voor de meest interessante deals! Ben je op zoek naar praktische tips voor een verblijf in Disneyland? Lees dan ook zeker deze blog.

Alle foto’s werden genomen met de Fujifilm XT10.