KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Disney’s Inside Out: Onze favoriete scenes

Disney’s Inside Out: Onze favoriete scenes

Disney’s Pixar heeft een nieuwe film en wat voor ééntje. In Inside Out kruipen we in het hoofd van Riley, een 11-jarig meisje. Daar wordt haar persoonlijkheid gevormd door 5 emoties die we allemaal kennen:

  • Plezier
  • Verdriet
  • Afschuw
  • Woede
  • Angst.

Maar wanneer Riley met haar gezin verhuist van haar vertrouwde omgeving naar de grootstad San Francisco, raken haar gevoelens volledig in de war. Verdriet neemt de bovenhand en dat zijn haar emoties niet gewoon. Ze willen Riley koste wat het kost gelukkig houden, maar gaande weg leren ze dat verdriet een plaatsje geven een weg kan zijn tot geluk.

We zetten graag de leukste scènes even op een rijtje:

  • Volgens de 5-jarige dochter Lilou: Wanneer verdriet haar plaatsje vindt en alles weer goed komt.
  • Volgens de 7-jarige zoon Kamiel: Wanneer Afschuw op een sluwe wijze Woede zo kwaad krijgt en dit alles voor de goede zaak.
  • Volgens mezelf: Het opgroeien van Riley en hoe je ziet wie ze wordt door haar gevoelens te volgen. Oh, en gekjes-eiland 😉

Inside Out is niet alleen voor kinderen. In mijn ogen zullen volwassenen de film zelfs beter begrijpen dan kinderen. Het verhaal gaat over vriendschap, verdriet en opgroeien. Over een onschuldige kindertijd die verdwijnt in volwassenheid. Ondanks het verdriet zijn er oneindig veel momenten die je doen schudden van het lachen. Kortom een film met een traan en een lach.

De aftiteling van de film eindigt trouwens met deze woorden die eigenlijk de ganse film door mijn hoofd spookten:

"This film is dedicated to our kids. Please don't grow up. Ever."

Extra:

Naar goede Disney-gewoonte is er een kortfilm voor de film. Deze keer “Lava”. Een prachtig muzikaal liefdesverhaal over een Hawaiiaanse vulkaan op zoek naar zijn grote liefde.

 

Leave a Reply