KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Disneyland Paris met kinderen: The Forest of Enchantment

Disneyland Paris met kinderen: The Forest of Enchantment

8 maanden was het geleden sinds ons laatste bezoek aan Disneyland Paris. Dat lijkt wel mee te vallen, maar voor onze kinderen is dat een eeuwigheid. Toen we hoorden dat er op 10 februari een nieuwe show in première ging met een mooie rol voor Rapunzel was onze 5-jarige dochter niet meer te houden. En terecht…

The Forest of Enchantment

Deze show is de opvolger van de Frozen Sing-a-long. Naast Rapunzel en Flyn Rider, zijn er ook rollen weggelegd voor Pocahontas en John Smith, Baloe en Koning Lowietje, Tarzan en Merida. In een magische musical brengen ze allemaal een speciale ode aan het bos. De show duurt een 40-tal minuutjes en vindt plaats in The Chaparral Theater (Frontierland® – Disneyland Park).  Onze dochter was betoverd door de magie van de prinsessen, onze zoon was onder de indruk van de kunstjes van Tarzan.

De show speelt tot en met 8 mei meerdere keren per dag. Wil je in de namiddag gaan kijken, dan is het aan te raden om ongeveer 45 minuten voor de start al naar het theater te gaan. Bij de avondvoorstelling is het vaak een beetje kalmer.
The Forest of EnchantmentThe Forest of Enchantment

 Tips en Tricks – Disneyland Paris met kinderen

  • Aangezien we regelmatige bezoekers zijn van Disneyland Paris bezoeken we meestal de 2 parken op 1 dag. We weten op voorhand goed welke attracties we willen doen en wanneer we deze best plannen. Ben je geen regelmatige bezoeker, dan is het zeker de moeite om 2 of meerdere dagen te gaan. Kies je dan voor één van de officiële Disneyhotels mag je 2 uur vroeger in het park, wat meer dan een aanrader is.
  • De populairste attracties beschikken over een fast pass systeem. Deze laten je toe om op een later moment de attractie te bezoeken zonder lang aanschuiven. Mits slim plannen, kan dit heel wat tijd besparen. Hou er wel rekening mee dat je per ticket, maar 1 fast pass op het zelfde moment kan aanvragen.
  • Bezoek je Disneyland Paris met kleinere kinderen, dan is het baby switch systeem een zegen. Bij attracties waar de kinderen nog te klein voor zijn, hoeft maar één ouder aan te schuiven. Bij het verlaten van de attractie kan deze een kaartje vragen, waarmee de andere ouder onmiddellijk mag instappen.

Overnachten – Explorers Hotel

Wij kozen deze keer voor het Explorers Hotel vlakbuiten het park en dit was een echte meevaller. Op onze familiekamer hadden de kinderen een eigen kamer met stapelbed. Het hotel is ingericht in piratensfeer en beschikt naast een leuk zwembad ook nog over een groot speelplein en verschillende restaurants.

Als officieel partner hotel van Disneyland Paris, mag je bij het boeken van een overnachting hier, ook gratis parkeren op de parking van Disneyland Paris.
Explorers Hotel - Disneyland ParisExplorers Hotel - Disneyland Paris
Explorers Hotel - Disneyland ParisExplorers Hotel - Disneyland Paris

Meer info: http://www.explorershotels.com/ 

Disney Village

Op de vooravond van ons bezoek aan Disneyland Paris brengen we altijd een bezoek aan de Disney village vlak buiten het park. Dit is het ideale moment om al eens door alle winkeltjes te snuisteren zodat je hier geen tijd aan hoeft te besteden tijdens je dag in Disnayland Paris. Een bezoek aan de lego-winkel is een absolute must!

We kunnen ons ook geen trip naar Disneyland Paris voorstellen zonder een etentje in het Rainforest Café. In de restaurant waan je je helemaal in het regenwoud, inclusief tropische regenbui. In het decor zijn er verschillende bewegende dieren die steeds een verrassing zijn voor de kinderen. Bovendien zijn de fajitas, burgers en cocktails een absolute aanrader!

 

Leave a Reply