KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Dieren kijken in Planckendael

Dieren kijken in Planckendael

Dit weekend moesten we naar Mechelen op familiebezoek en dus het ideale moment om nog eens op ontdekking te gaan in dierenpark Planckendael. En wow, wat een prachtig park is dit al geworden.

Het was de eerste keer dat we het nieuwe olifantenverblijf zagen en we waren verbaasd hoe mooi het is geworden. Ze hebben echt een ruime plaats gekregen met zowel een binnen- als buitenzwembad. Vanaf de uitkijktoren konden we ze mooi alle 6 zien en de kinderen waren natuurlijk fan van Kai-Mook. Ik denk trouwens niet dat hij ooit nog terug zou willen naar de zoo in Antwerpen.

Na het schitterende giraffenverblijf is het olifantenverblijf dus ook een pareltje geworden. En alsof ze er niet genoeg van krijgen, zijn ze nu volop bezig met een nieuw flamingo- en pinguinverblijf. Ze doen daar echt hun best als je het mij vraagt.

Toch zou ik ze nog enkele tips willen gplanckendaeleven. Zo mogen ze zeker ook de oude verblijven en dieren niet vergeten. De jachtluipaarden en de hyena’s zitten er in mijn ogen maar triest bij. Ruimte genoeg misschien, maar een gewoon grasveld lijkt mij wat saai voor die beesten. Verder zou een eetgelegenheid met pannenkoeken en wafels en een binnenspeeltuintje (zoals bv bij McDonalds) heel erg welkom zijn. Over speeltuinen buiten valt niet te klagen, maar wij waren er op een koude herfstdag en dan is een gezellig plaatsje voor een vieruurtje toch gewenst.

Nu, het was een heel leuke dag en we hadden ook nog eens het geluk dat er precies een babyboom is geweest in het park: babygiraf, babysneeuwluipaarden, babyzebra, babykangoeroes,… Als je ‘t mij vraagt, gaan die kweekprogrammas daar best vlotjes.

We kijken uit naar ons volgende bezoekje, wie weet hoe ziet het park er dan uit en welke nieuwe dieren lopen er dan allemaal rond. Planckendael blijft immers altijd verbazen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.