KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Ruim het strand op met #destrandhelden

Ruim het strand op met #destrandhelden

Als inwoner van de mooiste stad aan de Belgische kust (Oostende dus) is de plastiek en afvalproblematiek me wel bekend. Ondanks heel wat campagnes en sensibilisering slagen heel wat mensen er toch nog niet in om hun afval succesvol tot bij een vuilbak te krijgen. Omdat er heel wat mensen hier beseffen dat een proper strand niet alleen aangenaam is, maar ook super belangrijk voor het milieu werd enkele jaren geleden het burgerinitiatief “Proper Stand Lopers” opgestart.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

De Proper Strand Lopers zijn de voorlopers van de ploggers en nemen het afval mee dat ze tegenkomen tijdens een strandwandeling. Ze posten ook allemaal de buit in de facebook-groep om de impact van hun acties te kunnen inschatten.

Doe zelf mee!

Tijdens de zomermaanden hebben de Proper Stand Lopers een uitvalsbasis op het klein strand in Oostende. Elke avond om 20.00 uur kan je hier aansluiten bij een opruimsessie met #destrandhelden op het strand. Je vindt hier al het nodige materiaal voor een uurtje opruimen: knijptangen, handschoenen, juttezakken, …

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Wij gingen afgelopen maandag met Kamiel naar zo een sessie. Met een kleine 30 mensen trokken we er op uit om een stukje strand te bevrijden van het achtergelaten afval. Los van het feit dat een strandwandeling altijd aangenaam is, was het ook leerrijk en confronterend om te zien wat er allemaal achtergelaten wordt. Vooral als je het volume van alle deelnemers samen ziet. En dan spreken we nog niet van het voldane gevoel omdat je effectief aan het helpen bent.

Kamiel is sowieso gefascineerd door de milieuproblematiek, maar hij werd door onze deelname nog eens extra met zijn neus op de feiten gedrukt. Wij gaan de komende weken nog regelmatig mee opruimen. Komen jullie ook eens?

Wil je zelf ook eens komen ruimen? Meld je dan om 20.00 uur aan op het klein strand in Oostende bij de kabine van #destrandhelden.

Alle info: klik hier