KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Krokusvakantie: De Lego Film 2 Zoektocht in Oostende

Krokusvakantie: De Lego Film 2 Zoektocht in Oostende

Oostende pakt deze krokusvakantie uit met een zoektocht rond de nieuwste Lego Film met de verrassende titel De Lego Film 2. Aangezien we graag als proefkonijnen fungeren, gingen we deze tocht in onze thuisstad snel uitproberen. En dat viel zeer goed mee!

Oostende doet wel meer zoektochten in de stad. Denk maar aan De Spiekpietjes of Rikki, het populaire kinderboeken konijn. Onze kroost zijn deze tochten grotendeels ontgroeid en ze waren dus dolenthousiast dat er nu een zoektocht was op hun maat. We pikten onze gratis formulieren op aan de balie van Toerisme Oostende vzw en gingen onmiddellijk op pad.

Kamiel en Lilou namen meteen het heft (lees: de kaart) in handen en gingen op zoek naar het eerste raadsel. Alle raadsels zijn gekoppeld aan leuke winkeletalages in het Oostendse centrum. De ideale manier om als ouder ook even rustig door de stad te kunnen wandelen. De kinderen moeten aan de hand van opdrachten Emmet helpen om Lucy te bevrijden door het vinden van een codewoord.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Er werd deze keer echt veel moeite gedaan om de opdrachten spannend en uitdagend te maken voor de kinderen. Ze lezen de oplossing deze keer niet zo maar af op de etalage, maar moeten echt aan de slag: woordraadsels, rebussen, foto-opdrachtjes, … ze passeren allemaal de revue. Elke raadsel is gekoppeld aan een letter, die je helpt het codewoord vinden. Aan het einde van de tocht kan je het formulier weer afgeven bij Toerisme Oostende. In ruil is er een leuk (nee, we verklappen nog niet wat het is) cadeautje voorzien.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Conclusie: we beleefden een spannende namiddag in Oostende. De kinderen namen ons mee op sleeptouw door de stad. Ze vonden het superleuk om zelf de route uit te zoeken met de kaart en aan de slag te gaan met de verrassende opdrachten. 

Wil je de zoektocht zelf proberen? Dat kan nog de hele krokusvakantie. Haal je gratis formulier op bij Toerisme Oostende (monacoplein 2) of download het op www.visitoostende.be/lego