KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

De Efteling: Altijd een goed idee

De Efteling: Altijd een goed idee

Kamiel en Lilou zijn verzot op pretparken. Toen De Efteling ons vroeg voor een bezoek aan hun Bloghuysje, twijfelden we dan ook geen minuut. Valiesjes werden gepakt en na een rit van 2 uur kwamen we vol enthousiasme aan in Kaatsheuvel.

Slapen deden we in Bosrijk, een vakantiepark in het groen op amper 5 minuten wandelen van het park. De naam zegt het al, de huisjes liggen hier midden in het bos. Dit zorgt voor een zalig rustgevend gevoel, wat best bevreemdend is bij een bezoek aan een attractiepark. Bosrijk heeft bovendien een zwembad en een lekker restaurant. Onze favoriet in het Eethuys zijn absoluut de stoofpotjes met verschillende stukken vlees. Je kan trouwens ook perfect koken in je eigen huisje of een pizza laten leveren.

New photo by Pieter Hens / Google Photos
New photo by Pieter Hens / Google Photos
New photo by Pieter Hens / Google Photos

Raveleijn parkshow

Omdat we eerder laat in de namiddag arriveerden, besloten we de eerste dag niet naar het park te gaan. We boekten ‘s avonds wel de Raveleijn show met bijhorend diner. Goed om weten: dit kan perfect zonder tickets te kopen voor de Efteling. Deze spectaculaire show stond hoog op het to-do lijstje van de kinderen en wij zagen vooral het sfeervolle diner helemaal zitten. Een win-win situatie dus. Deze show is gebaseerd op het boek van Paul van Loon en vertelt het verhaal van de magische stad Raveleijn.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

De maaltijd is een all-in formule met een vaste menu in een op en top passend decor. De kinderen lopen hier zelf de keuken in om hun bordje te gaan halen. Voor ons was dit de perfecte eerste avond.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Pretparktijd in De Efteling 

Na een stevig ontbijt in het Eethuys wandelen we richting De Efteling. Gasten van Bosrijk mogen een half uur vroeger in het park, waardoor je een mooie voorsprong neemt op de andere bezoekers. De Efteling is een ruim park met veel verschillende attracties waardoor de wachttijden best meevallen. Toch is het een goede tip om de app van De Efteling te downloaden. Hier zie je in real-time de wachttijden wat een super goed hulpmiddel is om je dag in te delen.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Gezien het mooie weer begonnen we onze dag onmiddellijk met de wilde Pirana bootjes, inclusief natte broek. Verder onder andere op het programma: de vernieuwde Python, Vogelrok, de droomvlucht en het splinternieuwe Symbolica. Onze favoriete attractie Joris en de draak was jammer genoeg gesloten voor onderhoud. Een goede reden om snel terug te keren.

New photo by Pieter Hens / Google Photos

Dit zijn natuurlijk maar enkele van de vele attracties die de revue passeerden.

New photo by Pieter Hens / Google Photos
New photo by Pieter Hens / Google Photos

Bij een bezoek aan De Efteling mag een wandeling door het sprookjesbos natuurlijk niet ontbreken. Vooral Lilou droomt hier helemaal weg en weigert om ook maar één stukje over te slaan. Gelukkig genieten ook wij hier nog van de nostalgie en herinneringen aan vroeger.

Eten in De Efteling

Omdat maagjes nu eenmaal gevuld moeten worden, kan je in het park ook enkele leuke restaurantjes vinden. Een vaste waarde op ons Efteling programma is een bezoek aan het Pannenkoekenrestaurant Polles Keuken. Niet alleen de heerlijke pannenkoeken zijn een reden om hier te lunchen, het speelse decor en de vriendelijke bediening maken het plaatje helemaal compleet.

Andere aanraders zijn restaurant ‘t Poffertje of restaurant Octopus. In die laatste kan je terecht voor pasta of pizza.

We’ll be back!