KIDS EN TRIPS

Blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. We vullen onze dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Volg hier onze avonturen…

Costa Rica: Puerto Viejo, nice to meet you

Costa Rica: Puerto Viejo, nice to meet you

Puerto Viejo is een klein stadje aan de Caraïbische kust van Costa Rica. We zouden liegen als we vertellen dat we met een gerust gemoed afzakten naar dit idyllische plekje aan het strand…

In het begin van ons trip ontmoette we immers een Belg met een Costa Ricaanse vrouw die het onverantwoord vond dat we deze richting uitgingen met 2 kinderen. Hij verklaarde deze regio als crimineel en onveilig… Met een bang hartje gingen we ook eens een kijkje nemen op google en daar bevestigden heel wat verhalen deze mening. Gelukkig hadden we een goeie reden om toch naar Puerto Viejo te trekken. We kenden immers via het werk een Luxemburgs koppel dat hier sinds enkele maanden woont.

We reden meer dan 4 uur vanaf Tortuguero. Ondanks de rustige en vlotte rit, was onze eerste kennismaking met het stadje niet helemaal overtuigend. Ons hotel, de Coco Loco Lodge, bevindt zich achteraan de eerste straat en dit was niet echt de mooiste intro.

Onze eerste avond hadden we afgesproken met Gregor en Joanne (het Luxemburgse koppel) om iets bij hen te gaan eten. Ze wonen in een ruim huis met een zalig overdekt terras met zicht op hun persoonlijke jungle. Tijdens een uiterst gezellige avond merkten we aan hun enthousiasme en ervaringen dat de perceptie rond Puerto Viejo helemaal verkeerd zit. Toen ze ons terug naar huis brachten, konden we al wat van de levendige sfeer in het stadje opsnuiven en dit stelde ons al gerust.

Na een lang ontbijt en enkele spelletjes met de kinderen op het terras van onze kamer trokken we op aanraden van Greg en Joanne naar het chocolademuseum. Cacaobonen was vroeger exportproduct nummer 1 van Costa Rica. In dit museum kregen we meer uitleg over de geschiedenis van dit product en mochten we ook meehelpen met het maken van chocolade. Dit was een hele belevenis voor de kinderen (en ons).

Aangezien het ondertussen stralend weer was, trokken we daarna naar een terras op het strand. De kinderen speelden in hun ondergoed in de zee en wij maakten kennis met de “pura vida” van Puerto Viejo. We sloten de dag af in een heerlijke Italiaan en zijn nu klaar om te gaan slapen.

Eén dag… meer hadden we niet nodig om stiekem verliefd te worden op dit stadje. Laat de Caraïbische kust dus zeker niet links liggen als je naar Costa Rica komt, maar laat je verrassen door haar schoonheid en gezapige manier van leven. Het is hier even veilig als in de rest van Costa Rica… gezond verstand is voldoende om hier een onvergetelijke tijd te beleven.

Morgen gaan we proberen een surfleraar te vinden voor Kamiel en mezelf…

Ons voorlopige foto-album bekijken? Klik hier

Pura vida!

Leave a Reply